CRONICA DE FESTA MAJOR DE SANT VICENÇ 2011

Dilluns, 31 de gener de 2011

Inauguració Parc i Ronda de la Font

Inauguració Parc i Ronda de la Font
Inauguració de la Premsa contínua de Raïm

Inauguració de la Premsa contínua de Raïm
Inauguració del Centre.Dos

Inauguració del Centre.Dos
Recicletades

Recicletades
Membres del Jurat

Membres del Jurat
Premiats categoria plat calent

Premiats categoria plat calent
Premiats categoria plat fred

Premiats categoria plat fred
Premiats categoria postres

Premiats categoria postres
Participants categoria infantil

Participants categoria infantil
Recorregut

Recorregut
Ruta per les barraques reparades

Ruta per les barraques reparades
Teuleria

Teuleria
Parada per esmorçar

Parada per esmorçar
Portada del programa

Portada del programa

Dissabte al matí es van començar els actes de la festa major d’hivern, amb tres inauguracions. Primer es va fer la inauguració oficial de la Ronda i el Parc de la Font, a la Ronda s’han emplaçat aparcaments pel personal de l’Escola i s’ha remodelat l’entrada d’aquest equipament educatiu.
El parc de la Font s’ha dotat de mobiliari per l’esbarjo infantil i mobiliari urbà.
Pressupost: 68.000E
Subvenció del PUOSC, Generalitat de Catalunya         53.294 €
Subvenció de la Diputació de Barcelona                      7.981 €
Aportació Municipal                                                     13.000 €
Projecte i direcció d’obra: Roser Vilanova, Arquitecte tècnic.
A continuació al carrer Constància, al capdamunt de les escales, s’ha instal·lat una Premsa continua de raïm que va cedir el veí Venanci Surià i un cop restaurada estarà emplaçada en aquest lloc just al davant d’on vivia el Venanci.
La seva esposa va participar d’aquesta inauguració i va rebre de mans de l’alcalde un record d’aquesta data.
Els actes del matí van acabar amb la inauguració del local municipal Centre.dos. Aquest local està previst que aculli serveis educatius, culturals i socials, consta de dues plantes una semi soterrani i planta baixa.
Pressupost: 84.000 €
Subvenció del Fons Estatal per l’Ocupació i la sostenibilitat Local         51.200 €
Aportació municipal                                                                       33.600 €
Projecte i direcció d’obra: Joan Subirana
Direcció tècnica. Roser Vilanova
A la tarda a La Cooperativa, es van fer els tallers que amb el nom de Recicletades, va adreçat a totes les famílies amb infants, mitjançant material de rebuig del que es disposa a totes les cases: envasos de cartró, paper, ampolles de plàstic etc. Es podien fer figures reals i imaginaries, joguines o bé disfreses, tot segons la imaginació de pares i nens. Si voleu mes informació:  http://tallers-de-reciclatge.blogspot.com/2011/01/animalades-castelloli.html
Al vespre al Centre es va dur a terme la 16na. edició del Concurs de Cuina, enguany el Jurat ha destacat el gran nivell dels plats.
Participants: Joana Agset, M. Teresa Brugués, Rosa M. Palau, Josep Ll. Moreno, Concepció Solé, Rosa Alsina, Ester Masgrau, Glòria Brugués, Carles Pujol, Glòria Saiz, Rosa M. Martí, Anita Mora, Montserrat Méndez, Alba Alsina, Montserrat Tarrida, Marta Guixà.

Plats guanyadors
Categoria plat calent:
1r. Guisat de sípia i mandonguilles              Rosa M. Martí
2n. Una sarsuela semi                                Anita Mora
3er. Gratinat de patates i formatge               Glòria saiz

Categoria plat fred:        
1r Xupito de pop                                         Montserrat Méndez
2n.Coca de ceba amb ventresca de tonyina  Montserrat Tarrida
3r. Flam d’espinacs                                    Alba Alsina

Categoria postres:
1r. Garota de xocolata                                Montserrat Méndez
2n. Ametlles rapinyades                             Marta Guixà
3r. Codonyat casolà                                      Anita Mora

Categoria Infantil – Juvenil:
En aquesta categoria tots els participants tenen premi, no obstant el Jurat els puntua tots per establir-ne l’ordre de proclamació.
Participants: Oscar Moya, Jordi Bisbal, Aina González, Miriam Moya, Jana Costa, Júlia Brugués i Montse Closa, Júlia Vila.

Per acabar el dissabte, la Big Band de l’Escola de Música de Capellades molt apreciada entre el públic castellolinenc, va oferir un programa de  música de  pel·lícules, jazz i nadales, que va agradar molt al públic de La Brillante.

El primer acte de diumenge 23 va ser la missa en honor del Patró de Castellolí sant Vicenç, oficiada pel rector de la Parròquia mossèn Antoni M. Bausili i acompanyada per la coral d’Aulí. 

Al migdia a La Brillante, l‘Esbart dansaire de Vilanova del Camí va fer una actuació que va agradar a petits i grans. Sense deixar de banda el tradicional ball d’un esbart van oferir unes coreografies molt actuals i tot amb un ritme molt viu. 

Com cada any el teatre va cloure el diumenge de festa major, en aquesta ocasió el grup El Fanal de sant Quintí de Mediona va portar l’obra Spot. L’obra amb un format novedós, gira al voltant dels anuncis que tots coneixem.

Enguany la festa major es va perllongar amb dos actes més el cap de setmana següent. El dia 29 a les 7 de la tarda es va inaugurar l’enllumenat del passeig de la Riera. Es va comptar amb la presencia del president del Consell Comarcal de l’Anoia, sr. Marc Castells

Diumenge 30, es va fer la Ruta de les barraques restaurades recentment. Un cop superada la costa del Tinet es va arribar a la barraca gran de ca la Marieta, prop de la Creueta, un lloc emblemàtic de la zona sud del terme municipal, seguint el camí es va aprofitar per visitar la teularia de can Jaume i un forn de calç. Arribats al pla d’Artigues es va esmorzar i l’alcalde va fer entrega a Montserrat Brugués d’una placa en agraïment per la tasca que ha fet i que continua fent per preservar el nostre patrimoni pel què fa a