L’ALCALDE DE CASTELLOLÍ REB HOMENATGE EN EL DIA DEL MUNICIPI

Dimecres, 20 d’abril de 2011

Els alcaldes històrics reben un homenatge

Homenatge Alcaldes

Homenatge Alcaldes

L’ACM i l’FMC han commemorat el ‘Dia del Municipi’ amb un acte institucional celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona i que ha servit per homenatjar els alcaldes i regidors que han exercit el càrrec ininterrompudament des del 1979 i que no optaran a la reelecció el proper 22-M. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha estat l’encarregada de cloure l’acte.

Els representants de les dues associacions de municipis, Salvador Esteve i Manuel Bustos, han aprofitat el Dia del Municipi per reivindicar altra vegada un millor finançament pels pobles i ciutats de Catalunya.

En aquest sentit, Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i alcalde de Martorell, ha reclamant un finançament just i ho ha justificat pel fet que els ajuntaments ofereixen molt sovint serveis que ”han de prestar altres administracions”. Per això, ha dit que 1 de cada 4 euros que gasten els municipis són per serveis que no estan obligats a oferir, i ha afegit que aquest és un problema que passa majoritàriament als municipis més petits. Per Esteve, ”l’actual sistema de finançament no és compatible amb el nostre model de minifundisme municipal”.