Efectius de l’ADF i dels bombers van controlar l’incendi de dimarts

Dijous, 14 de juliol de 2011

Efectius de l’ADF i dels Bombers de la Generalitat van coordinar-se per extingir l’incendi del passat dimarts que va ser provocat per les tempestes elèctriques que van afectar la comarca.

La zona del Bosc de la Casa Vella, prop de la masia de Cal Tardà va patir un incendi provocat per la tempesta elèctrica que afectava la comarca el dimarts passat. El foc es va controlar gràcies a la coordinació entre l’ADF i els Bombers de la Generalitat (que van desplaçar al terreny 6 dotacions terrestres i vehicles particulars, i 15 dotacions, respectivament). El foc, que va afectar unes dues hectàrees, va iniciar-se al voltant de les 22:00h i es va donar per controlat al voltant de la 1:00h (Font: Federació d’ADF de l’Anoia i Bombers de la Generalitat).

Més informació

Vincles

L’incendi va ser causat per un llamp, sense pluja posterior. L’incendi va ser d’intensitat baixa i de molt baixa velocitat de propagació; tot i així el deconeixement dels camins d’accés va dificultar l’operació. Es van propagar dos flangs, un en direcció a Castellolí, que avançava més ràpidament.

La vegetació consta de pi blanc, regenerat des de l’incendi del 1986 (bosc de poc creixement amb orientació al sud i sòl pobre tipus grava de Montserrat i amb molta pendent). El foc, fins i tot es va extingir a diferents zones per simple manca de vegetació.

El coordinador comarcal de l’ADF, Joser Jorba, destaca la dificultat d’accés a la zona, però tot i així, la baixa velocitat de propagació va ser la carta que va permetre controlar el foc amb èxit. El càlcul exacte dels Agents Rurals dóna 1,15 Ha de superfície cremada. Jorba també destaca la bona acció de l’ADF de Castellolí, així com l’esforç de coordinació i d’obertura de l’ajuntament del Regidor Sergi Vila de l’Ajuntament de Castellolí. Igualment la bona coordinació amb els efectius dels bombers de la Generalitat.