Elevada participació al MULLA’T per l’esclerosi múltiple

Dilluns, 11 de juliol de 2011

Més de dos quilòmetres es van nedar entre tots els veïns que van participar a la 18a edició del MULLA’T del passat diumenge 10 de juliol.

Voluntaris venent el material

Participació solidària

El diumenge passat la piscina de Castellolí va viure una nova edició del MULLA’T. En total, unes 200 persones van desplaçar-se a la piscina, que va estar oberta a tots els veïns, per participar d’aquesta festa i col·laborar amb la Fundació Esclerosi Múltiple, que vetlla per la qualitat de vida dels pacients que pateixen aquesta dramàtica malaltia.

Els participants tenien l’opció de registrar una quantitat de metres nedats en solidaritat als pacients de la malaltia. Aquesta iniciativa es repeteix a unes 600 instal·lacions d’arreu del país de manera que se’n pot reportar la totalitat de metres nedats en aquesta 18a edició del MULLA’T. A Castellolí es van nedar 2020 metres entre els 9 nedadors que van decidir-se a mullar-se.

Varis voluntaris van col·laborar en la causa, i es va vendre material d’estiu (samarretes, tovalloles, rellotges, etc.) amb la finalitat de recollir recursos i donar suport a la Fundació Esclerosi Múltiple. En total s’han recaptat 573 euros per donar suport a la fundació, entre el material venut i donacions.

Més informació

Vincles

L’esclerosi múltiple és una malaltia en què el sistema immunitari propi actua contra la mielina, una substància de la coberta de les fibres nervioses. El sistema nerviós central pot anar perdent la seva funció a diferents parts del cos. Així, és una malaltia neurodegenerativa, crònica i no contagiosa. Encara no existeix cura. Pot tenir causes genètiques però actualment les causes exactes encara són desconegudes. A Catalunya, unes 6000 persones pateixen esclerosi múltiple.