Alt seguiment i bona acceptació de la retransmissió del primer ple emès per internet a Castellolí

Divendres, 30 de setembre de 2011

La prova pilot de retransmissió dels plens municipals per internet ha resultat reeixida, sense problemes, amb bona acceptació i amb un alt seguiment

Retransmissió del ple municipal

El ple municipal de Castellolí del proppassat dijous 29 de setembre va ser retransmès a temps real a través de la xarxa. La prova pilot que ha gestionat l’equip de govern ha resultat reeixida, sense problemes, amb bona acceptació i un alt seguiment. Certament, no es pot demanar més a una prova pilot, una iniciativa que no ha tingut cap cost tècnic a l’Ajuntament (s’ha possibilitat per la voluntat de tirar-la endavant).

I és que vora una quarantena de persones van seguir el ple des de la xarxa. La concurrència instantània màxima que es va registrar va mostrar un pic de 36 usuaris connectats amb simultaneïtat, malgrat la xifra total de seguidors va ser superior.

La sala de plens de Castellolí oferia un aforament d’unes 20 persones (que es va omplir durant el ple), de manera que la iniciativa presa per l’equip de govern va aconseguir triplicar el seguiment de l’acte públic.

Per altra banda, la secció de la pàgina web de l’Ajuntament que oferia el servei també comptava amb la possibilitat d’intervenció mitjançant xat multiusuari, eina que van utilitzar diferents internautes per comentar els temes del ple. La majoria es va afegir a felicitar la iniciativa, i també van suggerir millores en la qualitat de la imatge, però sobretot del so. Certament, es preveuen mesures per millorar, almenys el so, de cara als plens vinents.

Finalment, recordar que la pàgina web de l’Ajuntament ofereix la possibilitat de visualització en diferit dels plens emesos a temps real.