Castellolí va acollir amb èxit la tercera edició de la Tuga Trail

Dimecres, 14 de setembre de 2011

La tercera edició de la cursa de muntanya i caminada popular Tuga Trail es va celebrar amb èxit a Castellolí, i amb molta satisfacció per part dels participants

Sortida cursa

Arribada cursa

Arribada cursa

Tan a nivell esportiu com a nivell social, l’esdeveniment va tenir un èxit majúscul; la cursa es va integrar en els actes organitzats a Castellolí per la Diada de Catalunya.

Més informació

Vincles

Just Sociats i Elisabet Bertran vencedors de la reeixida tercera edició del Tuga Trail Castellolí ’11

Diumenge dia 11 de setembre, per la Diada de Catalunya, es va celebrar la tercera edició de la cursa de muntanya i caminada popular Tuga Trail, celebrada en aquesta ocasió a la localitat de Castellolí (Barcelona). La prova incloïa molts canvis, entre ells la població on es disputava, que van permetre a l’Organització de la cursa millorar en molts aspectes la celebració de la mateixa, podent donar un salt qualitatiu i el resultat del qual es va traduir en el nombre d’inscrits, doblant pràcticament els corredors participants respecte a anys anteriors. A més, l’esdeveniment va tenir una molt bona acollida per part dels seus habitants a nivell col·laboratiu, participatiu i creant un gran ambient festiu a la zona de meta, fet que els corredors van agrair en la seva arribada després de recórrer els 15,6 quilòmetres de dur recorregut muntanyenc, transcorrent en la seva major part per corriols del voltant de la població i aconseguint una vegada més sorprendre a molts corredors habituals en aquest tipus de proves, sent aquesta bastant tècnica per les constants pujades i baixades acumulant 1.720 metres de desnivell, però al mateix temps variada i divertida, segons l’opinió dels atletes.

En aquesta edició, més de tres-cents participants es van donar cita en la localitat per a prendre part de l’esdeveniment. En un dia calorós que va endurir encara més la prova, va caldre reforçar amb més líquid i fruita els avituallaments i es va habilitar en un d’ells una cortina d’aigua per a que els corredors poguessin refrescar-se. Així també, es va ambientar el circuit amb música per a aixecar els ànims en les pujades més dures i el gran nombre de voluntaris repartits en el recorregut es van encarregar d’atendre als participants per a que no els faltés de res. D’aquesta manera, la prova es consolida com una més a tenir en compte en el calendari dels corredors catalans.

A les 9 del matí es donava el tret de sortida, i al cap de pocs quilòmetres les primeres posicions ja estaven encapçalades pels favorits de la prova, en Just Sociats, actual membre de les seleccions catalana i espanyola, i en Josep Barrufet, vencedor de la primera edició de la prova i també membre de la selecció catalana en anys anteriors. Conforme avançava la cursa, en Just Sociats anava guanyant metres respecte al seu perseguidor més immediat, obtenint un avantatge suficient com per a poder compartir la victòria amb el seu fill i parant el cronòmetre al cap de 1 hora i 14 minuts. Dos minuts després, creuava la línia de meta Josep Barrufet, seguit a gairebé tres minuts d’Àngel Carulla, tercer classificat.

Quant a la classificació femenina, el podi va estar disputat per tres grans corredores, l’Elisabet Bertran, que actualment s’està barallant per la consecució de la Copa Catalana de Curses de Muntanya, la Lucía Caballero, veterana corredora a nivell estatal i pertanyent a la selecció catalana, i la Neus Forn, duatleta de nivell i campiona d’Espanya amb la selecció catalana el 2009. Finalment, el triomf va ser per a la corredora Elisabet Bertran, amb un temps de 1 hora i 41 minuts, seguida de la Lucía Caballero, que arribava a poc més de dos minuts, i a un minut d’aquesta completava el podi la Neus Forn.

Paral·lelament, igual que en edicions anteriors, també es va organitzar una caminada popular amb un recorregut alternatiu per a aquells que preferien gaudir i descobrir els racons dels voltants del municipi més tranquil·lament i en família.

En resum, es va aconseguir desenvolupar una prova amb corredors de qualitat, un magnífic ambient, obsequis per a tots i, pel que van poder constatar els membres de l’organització parlant amb els participants, es va obtenir un molt alt grau de satisfacció, motiu que, tant a Tuga Active Wear com a X-Avi Material de Muntanya i com a la Secció de Curses de Muntanya UECANOIA, organitzadors principals de la prova, els impulsa a seguir millorant de cara a properes edicions.

Evidentment, tot això va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Castellolí, de les aportacions d’empreses locals i dels 70 voluntaris que, com ja sabem tots, és el tresor més preuat de qualsevol organització… què faríem sense ells!!