L’Ajuntament de Castellolí s’adhereix a la crida en favor de l’escola en català

Dilluns, 12 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Castellolí té previst seguir la convocatòria i llegir el manifest de suport al model educatiu en català avui dilluns 12 a les 19h davant de l’Ajuntament

Somescola

Fa tot just una setmana la coordinadora Somescola.cat va fer una crida a tots els ajuntaments del país a seguir la convocatòria per donar suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. Aquesta mobilització es repetirà a centenars de municipis avui dilluns dia 12 de setembre a les 19h, coincidint amb l’inici del curs escolar.

L’Ajuntament de Castellolí s’hi ha adherit, i avui a les 19h tots els veïns sensibles amb la causa estan convocats davant de l’ajuntament per llegir el manifest.

Aquesta mobilització està motivada per la recent agressió que ha sofert el model d’immersió lingüística català, a través de tres sentències que ha dictat el Tribunal Suprem espanyol qüestionant el català com a llengua vehicular en l’educació catalana. Aquestes sentències han estat ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més informació

Vincles

Més avall podeu veure el vídeo que ha elaborat Òmnium-Anoia:

“Per què cal defensar l’actual model d’escola en català? Per què és un model d’èxit? Per què ens cohesiona amb els nostres veïns? Per què els intents per segregar els alumnes per raó de llengua van en contra del conjunt de la societat?

En Jordi, la Marina, en Carles, la Mercè, en Manel, la Corina, Pau, en Severiano i en Carles ens ho expliquen, alt i clar. Fills de pares no-catalanoparlants, tots ells ens donen bons motius per reivindicar l’escola en català.

Malgrat les mancances que encara hi puguem detectar, l’actual sistema escolar és plenament vàlid i útil per al conjunt de la ciutadania, fins al punt que compta amb l’aval científic de la Unesco i del propi president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, que va assegurar que era extrapolable a d’altres països de la UE.

És per tot plegat que Òmnium Cultural-Anoia ha elaborat aquest audiovisual, per cridar clar i català: “Per un país de tots, l’escola en català!”