Actes de Nadal

Dijous, 29 de desembre de 2011

Els actes de Nadal i St Esteve han estat ben participats

Enguany la missa del Gall, de nou oficiada pel Rector de Castellolí el mossèn Antoni Maria Bausili, va anar acompanyada d’instruments musicals, que van col·laborar amb la Coral d’Aulí per farcir la cerimònia. En concret, 6 músics van acompanyar la coral i així la vessant musical de la missa va tenir molta força. Un cop acabada la missa, la Coral d’Aulí va oferir els Cànons de Concepció i diferents nadales i cançons tradicionals.

Seguidament, va esdevenir el ressopó que es va organitzar al Centre. La Coral d’Aulí, també va organitzar el sorteig de vàries paneres.

Van seguir les misses de Nadal i de St. Esteve, abans del tradicional concert de St. Esteve, que enguany ha comptat amb la coral “Capella de música de la Tossa”, amb un numbrós personal i un esplèndid repertori.

La capella té uns inicis musicals de caire religiós (sobretot cant gregorià), però actualment ha diversificat molt els estils musicals. El concert que va oferir a Castellolí va incorporar peces religioses com Regina Caeli, peces romàntiques de Mendelssohn, peces de compositors clàsics com Beethoven, peces de folklore sudamericà, boleros, havaneres i, en aquestes dates no hi podien faltar, nadales tradicionals (una de les quals, el Fum, fum, fum, va ser cantada pel públic assistent i la pròpia coral, cosa que va agradar a tothom). Per finalitzar, i com a bis, varen cantar la sardana “la puntaire”.

La coral, que és dirigida per Frederic Prat i compta amb el piano de Josep Xaubet, va néixer a Igualada i compta amb integrants amb vinculació al poble de Castellolí.