Crònica actes Festa Major de Sant Vicenç (3 de 3)

Dijous, 26 de gener de 2012

Diumenge van acabar tots els actes programats per la Festa Major d’hivern de Castellolí

Diumenge al matí va haver la Missa, que va oficiar el mossèn Antoni M. Bausili, i va cantar la coral d’Aulí. Seguidament, es va procedir a l’homenatge a la gent gran del poble que va preparar l’Ajuntament. Tots els majors de 70 anys van ser obsequiats, i es va preparar un record de l’esdeveniment (les fotografies fetes abans de l’inici de la missa es van entregar una per una als avis i avies de mans de l’Alcalde). L’homentatge es va fer al local La Brillante, on es va utilitzar la sala per projectar una interessant presentació de fotografies. Es pot veure aquí (cliqueu les fletxes per avançar per la presentació):

 

I és que diumenge al migdia va ser la festa de la gent gran, ells van ser els protagonistes. L’equip de govern de l’Ajuntament de Castellolí va presidir l’homenatge, que va iniciar amb la lectura d’un escrit aportat per un veí del poble, el qual feia ben bé referència a la qüestió de l’acte: un homenatge als anys viscuts.

El més memorable de l’homenatge sens dubte va ser el recull de fotografies històriques del nostre poble, de festes, de trobades, de caramelles. Una mostra del que serà segur una gran recopil·lació d’imatges del nostre passat; el Sr. Carles Casanovas, junt amb la Josefina Bové (membres del nou Informatiu) estan documentant aquestes imatges i identificant als seus protagonistes. Durant l’homenatge del passat diumenge es van aconseguir moltes identificacions de persones que fins al moment eren una incògnita. De ben segur que queden moltes fotografies per les llars del poble i que val la pena incorporar-les en aquest arxiu.

Amb tot, va ser una festa molt oberta i participada, una festa com a casa un diumenge qualsevol: repassant fotografies antigues. Tots els assistents van passar una bona estona compartint imatges, records i anècdotes del passat comú.

Des de l’Ajuntament es vol impulsar aquest recull de la nostra història, que segur serà un orgull de tenir.

 

Diumenge a la tarda, al mateix local La Brillante es va programar l’obra de teatre “Las Gallegas”, amb la companyia Lolita Corina. Una setantena de persones van anar a veure l’espectacle, que van gaudir d’allò més, un espectacle amb molt d’humor, i que ha estat premiat a nivell nacional en diverses ocasions.