L’Ajuntament de Castellolí ha promogut una trobada d’alcaldes implicats en les ajudes “viure al poble”

Dimarts, 3 de gener de 2012

La reunió s’ha realitzat el dimarts 3 de gener i ha servit de punt de partida per exposar les dificultats comunes

L’Ajuntament de Castellolí, que té concedides diverses ajudes dins el pla “viure al poble”, es troba en una situació delicada. Per poder tirar endavant aquests projectes, cal un finançament que no és accessible actualment.

Aquestes subvencions europees disposen uns 18 mesos de termini entre l’execucció de les obres corresponents i l’execució de les ajudes en qüestió. Això fa que municipis petits, els destinataris d’aquests ajuts són ajuntaments amb menys de 2000 habitants, es trobin en situacions de difícil solució, atès que no tenen la suficient capacitat d’endeutament.

La trobada del dimarts ha servit per exposar els diferents casos que es troben diferents municipis del país, tots afectats per la mateixa situació.

A la trobada van assistir els alcaldes de Rajadell (Joan Costa), Sant Feliu Sassera (Josep Romero), Avinyonet del Penedès (Oriol de la Cruz), i Torrelavit (Ramon Riera).

S’espera que la trobada pugui ajudar a desencatllar la problemàtica, si pot desembocar en alguna actuació conjunta. De moment, es sol·licitaran reunions per explicar la situació tant a la Diputació de Barcelona com al departament de Governació de la Generalitat.