Caramelles de Castellolí

Dimarts, 20 de març de 2012

El passat dimecres la mainada de Castellolí va reviure les Caramelles

Caramelles de Castellolí (2012)

El passat dimecres 14 de març va correspondre al dimecres de mitja quaresma i, com a tal, va portar les Caramelles a Castellolí.

La tradició va tornar a ser ben participada, i a més, enguany, l’entitat el6quet va organitzar una xerrada sobre la qüestió a càrrec de Salvador Palomar, autor de varis llibres sobre tradicions populars. Salvador Palomar va explicar l’orígen i tradició de les Caramelles a diferents indrets del país. En una entrada al seu bloc La teiera Salvador explica que,

“A Castellolí, el costum ve de generacions enrere […] En l’actualitat, el costum continua ben viu i tota la canalla, nens i nenes, petits i grans, al sortir de l’escola es reparteixen en grups per anar a cantar i a captar, per tot el poble. […]”