A cada Ple un pas endavant. Octubre 2012

Quatre notes informatives dels temes més destacats que van ser aprovats pel Ple ordinari del passat dia 18 d’octubre.

L´Ajuntament no pujarà els tributs de Castellolí per l’exercici 2013

Aquest proper any, l’ajuntament de Castellolí ha determinat no incrementar els tributs municipals, el Sr. Vila, regidor d’Hisenda va argumentar la determinació exposant que la realitat de la pressió fiscal que ja estem patint tots, és més que suficient i que les administracions superiors ja els incrementen prou. Des d’aquí, des del govern local no es vol seguir en la mateixa línia, l’objectiu és no castigar més les economies domèstiques.

L’Ajuntament té la potestat de determinar si incrementa o no aquests imports i d’acord amb l’evolució de les finances municipals fins a dia d’avui, es preveu que els resultats econòmics que s’obtindran a final d’any amb molta probabilitat seran també positius.

Inauguració The Outdoor Center Catalunya Central

L’Ajuntament obra la porta a noves activitats i iniciatives per generar moviment turístic i esportiu a Castellolí i comarca. El nou The Outdoor Center Catalunya Central, un dels quatre que l’empresa Ocisport pretén ubicar a tota la comarca pensats amb l’objectiu de coordinar-se i comunicar-se per organitzar rutes combinades, agafant el model de gestió en xarxa que ja funciona a França, està ubicat al Local de “La Brillante” de Castellolí.

Outdoor-1024x768

La gestió i organització de les activitats esportives és a càrrec d’Ocisport, empresa que promociona la pràctica esportiva. Les activitats a l’aire lliure, va explicar el Sr. Ramon Prat representat de l’empresa, estan pensades i organitzades per portar gent de l’estranger, turistes que practiquen aquests esports i que gràcies a aquests Outdoors coneixeran la zona de l’Anoia.

Un dels punts forts de Castellolí i d’aquest Outdoor és la seva proximitat amb la muntanya de Montserrat, ja que la combinació amb l’entorn natural de Castellolí suma un bon potencial per posicionar-se de manera important com a destinació d’activitats a l’aire lliure, BTT, biketrial, marxa nòrdica i el senderisme a Catalunya.

El poble ha aconseguit un The Outdoor Center arrel de l’organització prèvia d’altres activitats esportives, com la Volcat o la penúltima prova de BTT Catalunya al nostre municipi, amb uns resultats òptims d’organització i participació.

El Sr. Jordi Calpe, Vicepresident del Consell Comarcal, va dir que veuen aquest The Outdoor Center com un bon impuls i aire fresc per fer front a l’actual crisi econòmica. L’activació del turisme mitjançant l’esport i la promoció del territori ha de donar una bona oportunitat al sector de serveis.

La programació d’activitats arrenca el proper dissabte 27 amb la jornada tècnica de marxa nòrdica. The Outdoor Center disposarà d’unes bicicletes, propietat del Consell Comarcal i GPS per poder fer qualsevol tipus de ruta per l’entorn de Castellolí.

El Pla Viure a Poble es va assolint a bon ritme

S’aprova el Projecte de l’obra de l’Avda. Unió de forma definitiva. La principal obra del Pla viure a Poble ja està aprovada definitivament. El projecte està preparat per iniciar el seu camí cap a la licitació, ara s’ha de buscar empresa per executar l’obra. S’inicia doncs el procés de contractació.

El Projecte del C/ Llibertat i el Avda. Montserrat, en exposició Publica. Arrenca el procés per aquests carrers, estan a exposició pública. Ara és obert el termini de presentar-hi al·legacions.

Castellolí s’adhereix a la Associació de Municipis per la Independència.

Molts veïns de Castellolí, junt amb una bona representació dels representants polítics de l’Ajuntament van assistir a la manifestació per la independència el passat onze de setembre, van estar junts a la manifestació històrica i en aquest mateix sentit és com es van pronunciar en aquest Ple tots els grups polítics. L’adhesió a Associació de Municipis per la Independència és un pas més cap a l’objectiu, més que declarat per tots els membres del nostre consistori, clarament a favor de ser Catalunya el nou estat d’Europa.

Si voleu més informació podeu veure el Ple en diferit a la web castellolí.cat  entreu a Plens On line