Inici del procés d’insonorització de l’Autovia A2

Els pobles de sempre han garantit el seu desenvolupament social i econòmic gràcies a la proximitat de les xarxes de comunicació, bàsicament les carreteres. Aquí a Castellolí al fer el desdoblament de la Carretera Nacional II per convertir-la a Autovia es va incrementar exponencialment el trànsit rodat i conseqüentment el soroll que aquesta infraestructura provoca a tots els veïns i veïnes del poble.  Ara i per primera vegada a la història de Castellolí els tràmits per apaivagar les molèsties acústiques de l’autovia ja estan en marxa.

La insonorització de l’autovia al seu pas pel poble ja ha iniciat el seu procés. L’Ajuntament de Castellolí disposa del primer estudi objectiu seguint la normativa UNE de mesuraments acústics, portat a terme per l’empresa Debeacústica. Amb base a aquest estudi, l’Ajuntament demanarà a Foment la insonorització de l’autovia al seu pas per Castellolí, ja que d’acord amb les conclusions de l’esmentat estudi l’Autovia A2 no compleix la normativa legal de sonoritat.

S’ha estudiat la sonoritat des de quatre punts diferents del terme, amb l’objectiu d’estudiar el soroll al municipi de manera global, els punts es van mesurar a Ca n’Alzina, als Pinyerets i dins del nucli urbà a l’alçada de la guarderia i al poble nou, al centre del poble.

Aquest estudi del soroll produït per l’Autovia A2 (informe tècnic) s’ha aconseguit  gràcies a una subvenció de 2.600,00 euros de la Diputació de Barcelona.

 Podeu consultar-lo, íntegrament AQUÍ.