Xerrada de la llar d’infants La Quitxalla de Castellolí

Quatre pinzellades de la xerrada  El “no” també educa: les normes i els límits. La xerrada gratuïta que es va fer a  La Cooperativa el passat dia 1 de febrer, va anar a càrrec de la professora i psicòloga de l’escola Anoia, Eva Soler i van assistir-hi alguns pares i mares de nens i nenes que van a l’escola o a la llar d’infants.

Per resumir la presentació, un parell de punts per estudiar, l’important és reflexionar sobre el que es fa.

Cal posar límits? Des de l’àmbit de l’educació sabem que cal posar límits ben definits. Els nens han de saber què poden fer i què no. Els límits els han de posar els pares segons la seva escala de valors i paral·lelament per desenvolupar-se amb llibertat, els nens necessiten espai. Donar-los cada cosa en la seva mesura justa és el major repte al que ens enfrontem pares i educadors.

Com volem que siguin els nostres fills? Si ens ho plantegem, educarem diferent. Per saber què volem, cal pensar-ho cadascú de nosaltres, posar-nos d’acord en la parella. Si volem un fill actiu, no podem posar-lo davant de la televisió, ni donar-li nosaltres aquest exemple…

 Norma d’or de l’educació: “ No, encara que t’stimi molt

Conclusions

Els adults com a model: les paraules representen sols el 7%, la resta és el to, la gestualitat, si mires als ulls, etc. Fins i tot les paraules poden ser negatives. El model és el que fem, no el que diem. Són accions que ens passen desapercebudes, però que ells capten, a vegades no som conscients del missatge que arriba als nostres fills però eduquem sempre, hem de ser-ne conscients.

Si voleu llegir més sobre aquesta xerrada, entreu al blog de l’AMPA de la llar d’infants La Quitxalla de Castellolí: http://ampaquitxalla.wordpress.com/

 

 

Xerrada AMPA llar d'infants la Quitxalla