Canvis en el servei de recollida d’escombraries i el reciclatge

Un dels serveis més importants que es presta des dels ajuntaments és el de la recollida d’escombraries i el reciclatge, com a tal també és una de les partides de despeses més importants del pressupost. L’objectiu del canvi en el servei és el d’incrementar l’estalvi en despesa corrent i no pagar per un servei que no és necessari, per això i després d’una reunió de treball amb el Sr. Josep Jorba del servei de Medi Ambient del Consell Comarcal, per estudiar les ubicacions dels diferents contenidors i valorar els que suporten major i menor ús. La determinació va ser: suprimir-ne alguns per la seva infrautilització i variar les freqüències de buidatge d’alguns contenidors de reciclatge.

Des del Consell Comarcal s’està estudiant la viabilitat d’instal·lar també un contenidor d’oli utilitzat i un de roba usada, que tindria un cost zero per l’ajuntament.

Des de l’Ajuntament volem potenciar el reciclatge i fomentarem la instal·lació d’alguns compostadors, amb el mateix objectiu, estalviar en els buidatges de rebuig i en els contenidors d’orgànica. Si no es genera residu orgànic s’evita la mala olor i tot queda reciclat a compost dins del propi territori, sense despeses addicionals (transport, planta de compostatge…). Aquesta part de reciclatge ja no depèn al 100% de l’administració local, bona part de responsabilitat estarà a mans dels veïns, els usuaris dels contenidors, entre tots hem de generar les ganes d’acció: convertir en compost els residus orgànics.

Demanem disculpes d’antuvi per les possibles molèsties que s’han pogut ocasionar amb els canvis portats a terme i demanem la col·laboració dels veïns si s’observa que les mesures no són suficients o bé són errònies. Està a les mans de tots optimitzar l’ús de tots els contenidors, és una responsabilitat individual i alhora col·lectiva.