Castellolí; “Municipi Cardioprotegit”.

L’Ajuntament de Castellolí ha instal·lat d’un desfibril·lador d’última generació en la façana de l’Ajuntament, fent del municipi un “espai cardioprotegit”.
La instal·lació d’aquest aparell ha anat acompanyada d’una formació que s’ha impartit a diverses persones del municipi, personal de l’escola i llar d’infants.
Per el curs proper esta previst fer una formació de Suport Vital Basic per els nens i nenes de la nostra escola,  que impartirà l’empresa Espais Cardioprotegits de Catalunya.

L’aparell instal·lat es un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), que posem a la disposició de tots vosaltres en cas d’emergència i permetrà una reacció ràpida en cas de que algun ciutadà pateixi una aturada cardíaca.

Les aturades cardíaques extrahospitalitàries constitueixen un important problema de salut pública. Al conjunt de l’Estat s’estima que cada any es produeixen més de 24.500 casos, una mitjana d’una aturada cada vint minuts. El 60% de les aturades cardíaques es produeixen en presència de testimonis i el 16% en espais públics, essent la fibril·lació ventricular la responsable inicial de fins el 85% de les aturades extrahospitalitàries. Per això, les societats científiques internacionals aconsellen estratègies dirigides a disminuir el temps de resposta i molt especialment el de desfibril·lació, considerant com a òptim un temps inferior a cinc minuts entre la trucada al número d’emergències i la descàrrega elèctrica.

Els avenços tecnològics han permès desenvolupar els darrers anys desfibril·ladors amb un funcionament automàtic i semiautomàtic que no necessiten personal sanitari per a fer-los servir i que, per tant, són adequats per a la seva utilització en recintes públics. Estan especialment dissenyats per ubicar-los en espais concorreguts, com grans magatzems o centres esportius, i per ser utilitzats per persones amb uns coneixements bàsics en reanimació cardiopulmonar i en l’ús d’aquests aparells.

Esperant que la salut dels n veïns i veïnes de Castellolí no requereixi de l´ús del DEA. En cas de fos necesari el seu ús, s´informa que està disponible les 24h a la Façana del Ajuntament. El seu ús pot salvar vides!.

Amb aquest nou servei, es fa un pas endavant cap a garantir i millorar el Benestar de Castellolí.