Castellolí estrena un espai lúdic i de salut per a gent gran

El passat dissabte 14 de setembre varem Inaugurar a Castellolí un espai lúdic i de salut per a la Gent Gran.  L’ acte va ser presidit per l’alcalde de la població, Joan Serra, i el diputat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

La inauguració d’aquest espai, situat a la Ronda de la Font del municipi, va incloure una demostració pràctica de l’ús de l’equipament, en què va participar un grup de gent gran de la població conduït per una fisioterapeuta.

Aquesta instal·lació, ubicada a l’aire lliure, facilita la pràctica d’exercicis suaus, especialment dissenyats per afavorir les condicions físiques de la gent gran, i d’altres col·lectius, i contribuir així a augmentar-ne l’autonomia personal i el benestar.

L’espai lúdic i de salut per a la gent gran forma part del “Programa de mobiliari urbà” de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu fomentar un espai públic de qualitat. Això suposa equipar places, parcs i carrers de manera que vingui de gust estar-s’hi, trobar-se amb els veïns i fer activitats a l’aire lliure. En definitiva, potenciar un espai públic com a lloc d’interrelació per a tothom, que afavoreixi la convivència i la integració ciutadana.

Com que es tracta d’un equipament avalat pel col·legi de fisioterapeutes i que compleix el codi d’accessibilitat, el poden utilitzar igualment les persones amb mobilitat reduïda, tant les que van en cadira de rodes, com aquelles que van amb caminador o bastó. A més, el seu disseny està pensat perquè a les persones cegues o amb baixa visió els sigui fàcil de resseguir el circuït a través d’elements diferenciables pel tacte. També és especialment idoni per a l’ús de persones amb discapacitat psíquica.

A continuació tots plegats vem fer un vermut, gentilesa de Construccions Castellolí, SL. empresa local que va fer l’obra d’arranjament de la zona.

Encabat tothom va gaudir dels salts en bicicleta a la Piscina Municipal les Passeres, que enguany era la 3ra edició.

ina3-1024x576