Crònica Festa Major de Sant Vicenç

La festa de Sant Vicenç 2014 ja és història. Des de la comissió de festes fem una  valoració molt positiva.
Solidaritat en primer terme, divendres l’acapte de sang va aconseguir que 20 persones poguessin fer la seva donació. Gràcies !

Felicitar el departament d’esports per la organització de la 1a Nit de l’Esport. Va ser un acte ple de llum, so, color, emoció i sorpreses, de convidats i d’ enyorats. L’arrencada de la festa va ser amb una demostració de “bike trial” sorprenent per part de tres monitors de l’Anoia Trial Academy el Jordi, l’Ot i l’Armand. Perfecte…! Després el parlament d’en Màrius  Mollà, pare de l’Armand Mollà qui va parlar sobre el paper del pare d’un esportista d’alt nivell i tot seguit el parlament de l’experiència d’en David Bosch com a esportista d’elit. La imatge ens va envair i ens va fer gaudir d’ un vídeo amb un recull de fotos de l’activitat esportiva de l’any 2013; a Castellolí ens movem! Després, cinc cèntims de les properes cites esportives que s’ organitzaran al nostre poble, aquest any 2014, amb diferents vídeos editats per promocionar l’esport. El tancament de la nit va ser per desvetllar quins eren els premiats enguany: Judit Sabrià Vidal i les germanes Míriam i Sara Alomar Queraltó pels mèrits obtinguts en gimnàstica rítmica, també es va fer menció especial a la tasca de l’Anoia Trial Academy per l’ensenyament de l’esport als infants de Castellolí i comarca. Des d’aquí volem felicitar a tots i totes les persones que van ser nominades pels propis veïns del poble, demostrant el grau de compromís que Castellolí té amb l’esport. Un petit refrigeri va posar el punt i final a la nit.

Dissabte, vam fer la primera visita al Campus Motor Anoia, que és un centre d’innovació, formació i recerca especialitzada en el món del motor, el complement perfecte per Parcmotor. L’edifici que disposa actualment de dues plantes operatives i funcionals està ja preparat i equipat per iniciar la seva activitat. La presentació i visita va ser conduïda pel Sr. Josep Centelles regidor de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia i impulsor d’aquesta inversió pel nostre territori. L’edifici que està situat al Polígon de Can Parera i és ben visible des de l’A2.

IMG-20140128-WA0000El dissabte a la tarda hi va haver un bon grup de castellolinencs/es que van anar a jugar al Paintball, el primer Campionat de Paintball de Castellolí, dins de les instal·lacions de Parcmotor, va ser força divertit i participat.

IMG-20140128-WA0003A la tarda – vespre un concurs de cuina amb 20 plats presentats entre calents, freds i postres i 17 de plats infantils (fora de concurs) van fer venir salivera a tots els assistents. Cal destacar la gran quantitat de plats presentats, així com la seva alta qualitat. Tot i haver canviat el local habitual per la Brillante, la gran afluència de públic va desbordar les previsions. Al sumar el concurs de cuina la possibilitat de sopar bé, al mateix local, va afavorir l’afluència de molts veïns.

Abans de repartir els premis del concurs de cuina es va fer l’entrega de premis del concurs de fotografia, que van ser:

3r.       Premi  per l’obra: Tataxan, de Sam Cervera.
2n.      Premi per l’obra: Ombres, d’Eva Jorba.
1r.       Premi per l’obra: Estació final Cal Muset, de Bernat Rodríguez.

Els premiats del concurs de cuina: 

En plats freds van ser:

freds

3r.       Premi al plat: Tronco de Patata, de  Jose Luis Moreno
2n.      Premi al plat: Caneló de calçot farcit de llamàntol i romesco                                                               acompanyat de parmentier de xirivia, de Vicenç Serra
1r.       Premi al plat: Quiche de calçots, de Pepa Fernàndez 

En plats calents van ser:

calent

3r.       Premi al plat: Mandonguilles amb fredolics, de Joana Agset
2n.      Premi al plat: Calamars Farcits, de Concepció Pelegrí
1r.       Premi al plat: Tronc de lluc farcit, de Marta Guixà

I en postres:

postres

3r.       Premi  al plat: Pastissets de Xocolata, de M. Glòria Ferrer
2n.      Premi al plat: Pastis de pastanaga a l’estil americà, de Maria Guixà
1r.       Premi al plat: Rotllets de codonyat farcits, de Montserrat Mendez

Premi especial per la presentació del plat:
Maduixes guarnides, de Silvia Campaña

infantils

El jurat format per Jaume Saumell del Restaurant Tall de Conill de Capellades, Pere Santos del Restaurant Xarops de Jorba, Teresa Puig del Restaurant Nou Urbisol de Castellolí, Francisco Berenguer del Restaurant Cal Betes de Castellolí, Enric Brunet del Café La Brillante i Jaume Grau de Castellolí i actuant de Secretari Sergi Vila Tinent d’alcalde i Regidor de Festes de l’Ajuntament, van valorar l’alt nivell gastronòmic dels plats presentats per tots els participants tan en la presentació, com en la elaboració. Tots els plats van ser molt ben valorats tan pel jurat com per tots els assistents. El Jurat va comentar també la influència positiva que ha generat la televisió amb la moda dels concursos de cuina, tan en adults com en infants.

Entre les plats del concurs de cuina i les truites que molts veïns van portar, varem poder sopar molt bé i amb bona companyia. Més tard, vam gaudir de la música del grup “Four Cuore”.

El diumenge va començar amb la missa, una missa cantada per la nostra coral, la Coral D’Aulí i l’homenatge a la gent gran, després de la foto de les parelles (avis amb netes i àvies amb nets) acompanyats de l’hereu i la pubilla de Castellolí, a l’entrada de l’església. Al sortir tots cap a La Brillante a fer un vermut mentre fèiem una nova edició del “Fem Memòria”, posar nom a les cares de la gent que surt a les fotos no sempre es senzill,… sobre tot si ja han passat 50 o 60 anys…!!!

IMG-20140128-WA0005A la tarda, el bon teatre, amb l’obra “ al cap i la fi o el cap de l’alcalde” del grup teatral de Capellades. Una actuació a l’alçada de les previsions d’aquest grup d’alt nivell teatral a la comarca, va  posar punt i final a les festes de Sant Vicenç 2014, cansats però contents tan del nivell dels actes com del nivell de participació del poble.

Felicitats a tots !
Comissió de Festes de Castellolí