L´Ajuntament inicia un Projecte per Millorar l´Eficiència Energètica de Castellolí

L´Ajuntament de Castellolí ha iniciat un projecte per millorar l´eficiència energètica del municipi, per estalviar energia i diners.

Les accions se centraran, principalment, en optimitzar contractes elèctrics i a millorar l´eficiència energètica dels edificis públics i de l´enllumenat públic.

Per tal d´assolir aquest objectiu, l´ Ajuntament de Castellolí, amb el suport de ENGINER enginyeria i assessoria energètica, està analitzant l´energia elèctrica consumida i es proposaran les accions necessàries per tal d´assolir els objectius d´estalvi energètics i econòmics.

1

Enginer és una enginyeria tècnica i consultoria energètica, especialitzada a oferir solucions en eficiència energètica a empreses privades i a entitats públiques.

És de gran importància pels municipis de Catalunya el cost cada dia més gran de la seva factura d´energia elèctrica. Aquest cost elevat té l´origen en el creixement dels serveis municipals en noves instal·lacions i en el creixement del sol edificat, requerint per tant més subministrament elèctric. Hem d´afegir el gran augment continuat del cost de l´energia elèctrica, tant en el seu tram fix (terme de potència) com en el cost d´energia consumida (terme energia).

2

ENGINER implantarà a l´Ajuntament de Castellolí una plataforma online per l´anàlisi de les factures. D´aquests resultats es proposaran mesures correctores que no tinguin cost o el més baix possible. S´actuarà sobre els contractes amb la companyia proveïdora d´energia elèctrica, per tal d´ajustar-los a les necessitats precises de les instal·lacions del municipi. Es difondrà l´acció per crear consciència col·lectiva de la importància que te estalviar. Es proposarà formació en eficiència energètica per ensenyar millor pràctiques i sensibilització en l´estalvi d´energia. Es realitzaran visites (in situ) en edificis del municipi, com les dependències de l´Ajuntament, els centres escolars, els Centres Cívics, equipaments esportius i similars, així com les instal·lacions d´ enllumenat públic, per obtenir-ne una comprensió general de la seva eficiència. Aquestes accions es desenvoluparan durant un any i es preveu obtenir un estalvi significatiu en energia i cost econòmic.

Aprende a ahorra energía