Netegem l’entorn de Castellolí (750Kg de Brossa recollida)!

El passat dia 31 de maig, es va realitzar una acció de neteja dels paratges naturals de Castellolí.

ORGANITZAT per l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i l’Ajuntament de Castellolí, amb la participació de la major part de les entitats del municipi i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Ignasi, de la vila de Gràcia de Barcelona.

Aquesta acció s’emmarca dins de la iniciativa Let’s Clean Up Europe que promou l’Agencia de Residus de Catalunya.
L’ARC va subministrar els materials necessaris per l’acció: bosses, sacs, guants, etc

Primerament l’ADF va realitzar el seu exercici anual de pràctiques d’extinció d’incendis forestals i posteriorment els assistents es van separar en 3 grups per netejar diversos indrets del municipi (l’entorn del camí de Can Soteras, paratge de l’Església Vella i la zona del polígon De Can Parera i la Puda)

PARTICIPANTS: 75 persones

BROSSA RECOLLIDA: 750 Kg (a destacar: bidons, restes de fundes de plàstic de cable de coure, mobles i runa).

IMG-20140531-WA0004

El dilluns els residus no reciclables van ser transportats a l’abocador pel servei de recollida de brossa del Consell Comarcal de l’Anoia, qui es va oferir per a ajudar en aquesta iniciativa.
L’actuació va tenir una molt bona acollida pels participants, que la valoren molt positivament. Hi van participar gent de totes les edats, en un ambient lúdic i familiar.

Aprofitem per fer una crida a la consciència dels ciutadans, ja que tothom disposa dels llocs per dipositar aquests residus sense embrutar l’entorn i malmetre la natura. Remarcar que tot i que des de les Administracions Públiques es donen múltiples opcions per a gestionar els residus, a dia d’avui i molt a prop dels nuclis urbans es poden trobar residus abocats indiscriminadament com runes, electrodomèstics vells, … Els quals romanen a la natura a l’espera de que algú els reculli.

Tant l’ajuntament com l’ ADF donen les gràcies a tots els que hi van participar, gent del poble, de Piera, d’Igualada, Vilanova del Camí i Barcelona, i esperen que aquesta iniciativa, més enllà de ser un fet puntual, ajudi a posar consciència del paper que hi tenim tots (petits i grans) en la preservació del nostre entorn.