Els alcaldes de Castellolí, Igualada, Òdena, El Bruc, Collbató i Esparreguera s’uneixen per reivindicar millores a l’autovia A-2

Tots els municipis per on passa l’ autovia A-2 entre Igualada i Esparreguera reivindiquen conjuntament inversions i millores en aquest tram de la via, amb l’ objectiu de reduir l’ alt índex d’ accidents i afectacions de trànsit que s’ hi registren cada any.

L’ elevat nombre d’ accidents que es produeixen en un tram de poc més de vint quilòmetres i que travessa el túnel del Bruc, impliquen també freqüents talls de trànsit. A aquest fet cal afegir-hi l’ important volum de turismes i camions que recorren l’ autovia entre Madrid i Barcelona, passant també per Saragossa i Lleida i que, en arribar a un tram com aquest, amb moltes corbes i diferents variacions de tres a dos carrils, provocant lentitud i aturades a diari en hores punta. Bona prova de la dificultat del traçat és que fins a tres corbes estan limitades a 80 o 90 km/h de velocitat màxima.

A2img_19759

Joan Serra, alcalde de Castellolí; Marc Castells alcalde d’ Igualada; Pep Solé, alcalde d’ Òdena; Carles Castro, alcalde d’ El Bruc i Ana Úbeda, alcaldessa de Collbató, s’ han reunit a Castellolí amb Pere Macias, president del Cercle d’ Infraestructures i president de la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés dels Diputats. Tots cinc, amb el suport explícit també de l’ alcalde d’ Esparreguera, Joan-Paül Udina, li han lliurat una carta signada amb l’ encàrrec de traslladar-la a la ministra de Fomento, Ana Pastor.

L’ escrit adreçat al govern central, responsable de la via, afirma que “la seguretat en un eix vertebral de comunicació i transport de mercaderies cap a Barcelona està greument compromesa” i, en conseqüència, els signants reclamen “una actuació urgent amb la finalitat d’ evitar més desgràcies”. Els sis alcaldes insten finalment el Ministeri a “dur a terme les gestions oportunes per tal que aquest tram de l’ autovia rebi la inversió i obres necessàries amb la major brevetat, per a transformar-la en un tram segur per a la circulació”.

L´Alcade de Castellolí, va reclamar a través dels mitjans presents, que es dugui a terme el desplaçament de l´autovia en el seu tram de Castellolí, modificant-se el traçat actual, separant-se  del nucli Urbà de Castellolí, invertint en mesures correctores que redueixin la sinistralitat i alhora el soroll provocat per l´autovia, i millorar així el Benestar pels residents a Castellolí.

La roda de premsa per a presentar aquesta aliança s’ ha dut a terme aquest divendres, 23 de gener, al lateral de l’ A-2 al seu pas per Castellolí. Concretament ha estat al punt quilomètric 561, on l’ any 2014 es van concentrar 23, més d’ un 10%, dels 209 accidents registrats en els 25 quilòmetres que separen Igualada d’ Esparreguera. La via suporta a diari el pas d’ entre 40 i 50.000 vehicles, el 25% dels quals són pesants.