Desmantellada una organització criminal que havia comès 24 robatoris en domicilis de Castellolí i d’arreu de Catalunya

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir, el 30 de gener passat, quatre persones amb edats compreses entre els 19 i els 39 anys i nacionalitat albanesa com a presumptes autores de 24 robatoris amb força en domicilis d’arreu de Catalunya així com pertinença a organització criminal. Entre les poblacions on havien actuat hi ha Castellolí.

 

La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció i Primera Instància núm. 1 de Vilafranca del Penedès, es va iniciar a finals del mes de desembre de 2014 arran de la comissió d’un robatori amb força en un habitatge de Pacs del Penedès. Les primers indagacions van relacionar el robatori amb l’existència d’una organització criminal, assentada en territori català, que es dedicava a cometre robatoris amb força tipus silenciós.

Aquesta organització es caracteritzava per la seva alta mobilitat, és a dir, cometien robatoris en punts de tota la geografia catalana. La seva metodologia consistia en escollir un domicili i efectuar-hi mesures de contra vigilància per controlar l’entorn. Una vegada ho consideraven oportú, hi accedien pel seu accés més feble ja fossin finestres, reixes o portes i robaven únicament joies, diners i vehicles d’alta gamma.

Els robatoris es van dur a terme, a més de a Castellolí, a les poblacions de Pacs del Penedès, Girona, el Vendrell, Guardiola de Font-Rubí, Sitges, Tarragona, l’Ordal, Avinyonet del Penedès, Bellvei, Sant Fost de Campsentelles, Calafell, Vallgorguina, Cabrera de Mar, Monistrol de Montserrat, Abrera i Castellbisbal.

Amb tota la informació recopilada, el 30 de gener passat es van detenir, a l’Hospitalet de Llobregat, quatre membres d’aquesta organització com a presumptes autors de 24 robatoris amb força interior d’habitatge i pertinença a organització criminal.

En el decurs de la investigació es van poder recuperar cinc vehicles d’alta gamma que havien estat sostrets i utilitzats per cometre els robatoris així com una gran quantitat d’objectes sostrets.

Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar presó per als quatre detinguts. Tot i donar la organització per desmantellada, hores d’ara resten dos membres de la organització pendents de detenir.

 

img_20370 img_20371 img_20373 img_20372