Castellolí rebrà ajuts extraordinaris de la Diputació de Barcelona per l’incendi d’Òdena

La Diputació de Barcelona donarà ajuts extraordinaris als municipis afectats per l’incendi forestal d’Òdena, després de la reunió mantinguda el passat dijous dia 17 de Setembre per la tarda entre la presidenta, Mercè Conesa, i el vicepresident de Desenvolupant Econòmic Local i diputat de la comarca de l’Anoia, Marc Castells, amb els alcaldes del Bruc, Enric Canela; Castellolí, Joan Serra; Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, i Castellfollit del Boix, Celestí Rius, i el regidor de Medi Ambient i Món Rural d’Òdena, Mariano Ruiz.

 

[Img #24682]

 

En la reunió es va tractar dels efectes produïts per l’incendi forestal que es va iniciar el diumenge 26 de juliol i va afectar prop de 1.300 hectàrees de conreus i boscos d’aquests municipis de les comarques de l’Anoia i el Bages. En aquesta reunió, la Diputació de Barcelona va anunciar als alcaldes de les poblacions afectades l’obertura d’una línia extraordinari d’ajuts pels efectes del foc, així com la realització d’actuacions per a la prevenció d’incendis en aquests municipis, com ara millores d’hidrants i dels sistemes de gestió dels espais forestals.

La presidenta, Mercè Conesa, va remarcar la importància de la realització de treballs preventius per evitar incendis forestals, destacant també la important tasca de prevenció realitzada per les ADF. En aquesta mateixa línia, Conesa va remarcar que una de les principals preocupacions de la Diputació és dotar els territoris del màxim de mesures preventives davant de les situacions d’emergència que es puguin produir.

La concreció de les mesures i ajuts extraordinaris es determinarà en els propers mesos, a partir de les concrecions dels danys produïts i també de les necessitats específiques d’inversions i accions preventives a realitzar en aquests municipis.