Castellolí i El Bruc participen a la trobada per impulsar el Parc Rural de Montserrat

Alcaldes i regidors de Castellolí, El Bruc, Sant Salvador de Guardiola, Marganell, Collbató, Esparreguera, Abrera, Olesa de Montserrat, Vacarisses, Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar es van reunir el passat dilluns 14 de març en una trobada que tenia l’objectiu de donar un impuls a la reivindicació del Parc Rural de Montserrat. Aquesta iniciativa vol posar en valor els recursos agrícoles, forestals, ramaders, turístics i culturals dels municipis de l’entorn de la muntanya.

img_28977

Els representants dels diferents ajuntaments, que es van reunir a Collbató, van signar un manifest a favor de l’establiment d’una figura que gestioni el sòl no urbà. Amb aquest document es van adherir també a la Carta per a la preservació, millora, el desenvolupament i la gestió del Parc Rural del Montserrat, redactada el 2006.

El Consell Promotor del Parc Rural iniciarà els primers treballs aquest mateix any i, paral·lelament, se sol·licitarà a la Diputació de Barcelona que assumeixi aquesta iniciativa supramunicipal per recuperar l’activitat rural, que els darrers anys s’ha anat reduint malgrat les potencialitats del territori. Els municipis implicats també estudiaran la possibilitat d´establir un conveni de col·laboració per poder començar a treballar en el projecte tècnic de parc.

A la trobada hi havia representants de municipis del Bages, el Baix Llobregat i l’Anoia, que estava representada pels consistoris de Castellolí i El Bruc.