Dia internacional dels Boscos

27c44cfaf35d559cbbfbcb17853384add1291b45
Perdre’t per un moment en un bosc frondós, t’alimenta l’esperit i et fa oblidar les preocupacions, et canvia la prespectiva: de com mirem al món i també de com ens veiem a nosaltres mateixos.
El bosc ens recorda sempre alguna cosa essencial: que formem part del cicle de la vida. En el bosc veiem com s’acumula la fullaraca i entenem que l’arbre és la mare de l’humus i àvia dels manantials dels que bebem com a part que som del mateix cicle. El bosc ens aporta pau, i ens ofereix una eina necessària per poder trobar el ritme natural, els temps de la natura. Retorna, observa, contempla, compren: som natura.
Tot i que la natura i el bosc, segueixen el mateix cicle, res no es perd i tot té una raó de ser ! Millorant els nostres boscos, millora la nostra seguretat. La regidoria de Medi Ambient treballa per executar les franges de protecció contra incendis, espais a l’entorn dels nuclics amb reducció de biomassa per minorar el perill en cas d’incendi. La seguretat de les persones és sempre prioritat.
Recordeu la prohibició de fer foc al bosc: va començar el dia 15 de març i s’allargarà fins el 15 d’octubre. Informeu-vos: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Prohibicio-de-fer-foc-al-bosc-00002
20170314_foc.JPG_1394227981
Us avançem que en la propera edició de la setmana del Medi Ambient es programarà una conferència sobre els perills dels incendis forestals d’avui i els projectes de les franges, així com altres activitats sobre energies renovables, activitats a l’entorn i millores en el servei de la gestió de residus: PaP
Regidora de Medi Ambient
Teresa Guixà Seuba