Les Caramelles de Castellolí

El 7 de març a Castellolí vam celebrar les Caramelles. Som un dels pocs municipis de Catalunya que encara mantenim aquesta tradició. Al poble ja fa més de 100 anys que els nens i les nenes surten als carrers i canten per les cases la típica canço per rebre obsequis.

Ens expliquen els veïns i veïnes del poble que abans les pròpies famílies ensenyaven als seus fills la cançó i es passava de generació en generació. Els nens agafaven la seva cistella i, conjuntament amb tota la colla, passaven per totes les cases i rebien taronges, avellanes, ous, ametlles… normalment eren aliments que cultivaven les pròpies famílies a casa seva. Avui en dia, la tradició es manté però ha evolucionat i la cançó s’ensenya a l’escola. Els nens van en grups d’edats similars i el que més il·lusió els fa es rebre llaminadures i caramels.

Encara que hagi evolucionat i s’hagin produït aquests canvis, a Castellolí no hem oblidat l’essència de les Caramelles i esperem no perdre-la mai.

caramellles