Alerta per la proliferació de múltiples casos de parvovirosis canina

Estigueu ben alerta si sou propietaris d’animals de companyia, s’han detectat bastants casos de parvovirus caní en municipis veïns, precaució pels possibles contagis i actueu d’acord amb les indicacions del vostre veterinari.

 

Informació sobre la malaltia del parvovirus

 

La parvovirosis és una malaltia causada per un virus que ataca l’aparell digestiu dels gossos. Aquest virus actua agressivament en cadells i adults no vacunats o mal vacunats. Pot causar la seva mort en menys de 72 hores si no es tracta i fins i tot actuant amb temps, no sempre es pot salvar la mascota. Per tant, màxima importància en VACUNAR !

 

Símptomes

 • Diarrea líquida/sang
 • Vòmits
 • Deshidratació
 • Apatia
 • Febre

 

Diagnòstic

 • Signes clínics
 • Proves de laboratori Test Elisa i ha d’anar acompanyat d’altres proves hematològiques per la seva confirmació

Transmissió

El parvovirus és extremadament contagiós i resistent. Pot ser transmès per qualsevol persona, animal o objecte que entri en contacte amb les femtes d’un gos infectat. El virus pot viure en el medi ambient durant mesos i pot sobreviure en objectes inanimats

Tractament

No n’hi ha. L’animal ha de superar la malaltia per ell mateix. Es fa un tractament pal·liatiu per tal de corregir els desequilibris que causa el virus.

Prevenció

 • Vacunació al dia
 • Els cadells no vacunats no poden estar en contacte amb altres gossos ni tampoc anar als parcs i als jardins.
 • A la clínica veterinària sempre en braços fins que el veterinari ens digui que pot fer vida normal.
 • A casa si heu tingut un cas de parvovirosis cal netejar-ho tot amb productes específics ja que els sabons de casa no maten al virus i calen productes més forts.

 

Vigileu i tingueu cura sempre de les vostres mascotes. Compliu l’ordenança municipal núm. 18 sobre la tinença d’animals domèstics de companyia i respecteu la bona convivència ciutadana. Extremeu la convivència segura per la resta dels gossos i persones, portant-los sempre sota control i lligats. Respecteu els espais lliures comuns recollint el que ells no poden recollir, és la vostra responsabilitat.