Activitats dia internacional d’Acció per a la salut de les dones

Cada 28 de maig, les Regidories d’Igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD), commemorem el Dia internacional d’Acció per a la salut de les dones. S’organitzen tot un seguit d’activitats relacionades amb aspectes de la salut que preocupen especialment a les dones, perquè ho pateixen directament o perquè són aspectes que s’han invisibilitzat, no s’han tractat el suficient i se’n troben poques propostes.

El passat 2018 es va portar a terme un Procés participatiu de salut i dones impulsat pel Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada del qual se’n van extreure conclusions i demandes de les dones molt interessants per a aprofundir en aspectes de la salut que són d’interès per a elles, i que moltes vegades no se’n troba resposta si no és des de l’àmbit privat.

L’aposta dels ajuntaments de la MICOD per a donar resposta a aquesta demanda es transforma en una agenda d’actes que ha volgut aglutinar activitats relacionades amb aquests temes sorgits com són la sexualitat de les dones, les discriminacions de gènere, la criança o els cicles vitals femenins. Un programa que s’inicia el proper dilluns 27 de maig amb una exposició sobre la reforma horària cedida des de l’Institut Català de les dones i culminarà el proper 29 de juny. L’agenda dóna el tret de sortida a la campanya I LOVE THIS RED per a trencar tabús sobre la menstruació que també podreu trobar a els xarxes socials de l’administració. Igual que els dos anys anteriors també es proposa una recollida solidària d’articles d’higiene femenina per als bancs de queviures de la Conca d’Òdena. Es podran portar articles a totes les activitats de l’agenda. El proper mes de juny també s’iniciarà un nou Cercle de dones amb un cicle de sis tallers sobre els cicles vitals i els arquetips femenins.

Una agenda que la podreu trobar a qualsevol equipament municipal de la Mancomunitat (Igualada, Vilanova del Camí, Sta. Margarida de Montbui, La Pobla de Claramunt, Òdena, Jorba i Castellolí) o també a les xarxes socials i web de la Mancomunitat – www.micod.cat – o dels mateixos ajuntaments.