ESPAI JOVE

Coneixes la “Laborateca” el Servei d’Orientació Laboral?

 

El servei de la Laborateca és l’assessoria laboral del municipi en el qual s’ofereix orientació  i acompanyament individualitzat a les persones que ho necessitin, inscripcions a la Xarxa Xaloc (Xarxa Local d’Ocupació) i on es treballa segons cada cas sobre les eines de recerca de feina.

La tècnica laboral de referència és la Rut Lloret i l’horari d’atenció a Castellolí es duu a terme els divendres de 12h a 15h a l’Ajuntament.

Si voleu sol·licitar aquest servei gratuït, podeu demanar hora enviant un correu a rlloret@anoiajove.cat o un whatsapp al número: 679.964.682.


6 joves de Castellolí guanyadors del sorteig d’entrades a Port Aventura

Aquest passat diumenge 18 de novembre, 6 joves de Castellolí van anar a Port Aventura en una sortida organitzada pel Punt Jove del municipi i l’Oficina Jove de l’Anoia. L’activitat, va ser compartida amb 44 joves més dels 12 pobles de la comarca que també disposen del servei TDIC Jove.
Els joves van sortir de l’Estació d’Autobusos d’Igualada a les 8h del matí per aprofitar al màxim des de l’obertura de portes, a les 10 del matí i fins les 6 de la tarda, el Parc d’Atraccions que aquest diumenge clausurava la temporada de Halloween. La jornada va passar distesa i, malgrat un pronòstic del temps no massa favorable, no va començar ploure fins el moment de la tornada. Aquest mateix pronòstic, va portar a que molta gent deixes d’anar al parc d’atraccions aquell diumenge i que les aglomeracions i les cues habituals, fossin mínimes.
Les entrades que es van sortejar el passat dimecres, es dividien segons criteri demogràfic entre Calaf, El Bruc, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Els Hostalets de Pierola, La Llacuna, Sant Martí de Tous, Sant Martí de Sesgueioles, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Vilanova del Camí, i si bé en un primer moment a Castellolí tan sols li pertocaven 3 entrades, la baixa d’alguns joves d’altres municipis, va donar plaça a joves que havien perdut al sorteig i havien quedat en llista d’espera.

 


Cursos de monitors/es en el lleure subvencionats

Castellolí, el Consell ComCurs Monitors i Monitores Lleure subvencionatarcal de l’Anoia i 16 municipis més de la comarca organitzen de forma mancomunada 2 edicions semi-intensives del curs de Monitors/es del Lleure. Un per l’hivern del 2018 i l’altre per la primavera del 2019.

Es tracta d’una formació subvencionada pel Consell Comarcal de l’Anoia i la resta de municipis que participen del projecte, així doncs, els i les joves empadronats als municipis en conveni podran realitzar el curs a un preu reduït de 100€, gaudint així d’una subvenció de més de la meitat del cost real del curs.

Els requisits mínims per a poder realitzar el curs són: tenir 18 anys complerts o complir-los el mateix dia d’inici de la formació, disposar del títol de la ESO o bé haver superat les proves d’accés a CFGM o CFGS i, per a que el curs estigui subvencionat, estar empadronat/a en algun dels municipis en conveni i que són: El Bruc, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Els Hostalets de Pierola, La Llacuna, Masquefa, Òdena, Piera, La Pobla de Claramunt, Sant Martí de Tous, Sant Martí de Sesgueioles, Santa Margarida de Montbui, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Vilanova del Camí.

Segons el calendari previst:

El curs semi intensiu de nadal es durà a terme al Consell Comarcal de l’Anoia en horaris de cap de setmana i vacances de Nadal durant els següents dies: 15, 22, 27, 28 i 29 de desembre i continuarà els dies 3, 4, 12, 19*, 20*, 26 de gener i 2 de febrer en horari de 9h a 13:30h i de 14:30h a 18:30h.

I el curs semi intensiu de primavera es durà a terme a l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia en horaris de cap de setmana i vacances de Setmana Santa durant els següents dies: 2, 9, 16, 23 i 30 de març i continuarà els dies 6, 13, 15, 16, 17, 27* i 28* d’abril en horari de 9h a 13:30h i de 14:30h a 18:30h.

*Al llarg del curs es desenvoluparà una sortida de cap de setmana que iniciarà el dissabte a les 9h i finalitzarà el diumenge a les 13:30h.

Cada curs consta de 25 places el repartiment de les quals serà de 2 joves mínim per municipi i la resta segons criteri demogràfic. Oferint, d’aquesta manera un total de 50 places subvencionades per aquesta formació a la comarca que es sumen a les 32 places que es van oferir l’any passat en la mateixa modalitat formativa.

Ja es pot realitzar la preinscripció al curs de nadal omplint el següent formulari: http://bit.ly/cursmonianoia fins el dia 26 de novembre. Els i les joves que facin la preinscripció hauran de complir els requisits mínims establerts i realitzar una entrevista de selecció on es donarà la possibilitat de mostrar als interessats la seva motivació i compromís. Per aquells/es interessats en el curs previst per la primavera del 2019  la preinscripció s’obrirà el febrer del 2019.

El curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure i que capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats del lleure amb infants i joves en el marc de la programació general d’una organització, aplicant les tècniques específiques d’animació grupal, incidint explícitament en l’educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El curs, segons la nova normativa, es divideix en tres etapes: una lectiva de 150 hores, una altra de pràctiques de 160 hores i l’elaboració de la memòria de pràctiques.

Per a més informació podeu contactar amb l’Oficina Jove de l’Anoia enviant un correu electrònic a cursmonitorsanoia@gmail.com, trucant al 93.805.15.85 ext.2, enviant un missatge de Whatsapp al 679.964.669 o bé contactant amb els referents de joventut dels municipis que hi participen.

 


El Punt Jove sorteja 3 entrades per anar a Port Aventura

El Punt Jove de Castellolí i l’Oficina Jove de l’Anoia organitzen una activitat compartida a través del servei de joventut

Aquesta activitat es tracta d’una sortida d’un dia, totalment gratuïta, a Port Aventura amb l’objectiu de teixir xarxes de relació amb joves de diferents municipis de la comarca que disposen del servei TDIC Jove.

La sortida es realitzarà el 18 de novembre i hi participaran 50 joves de 16 a 21 anys (ambdós inclosos) dels següents municipis de la comarca de l’Anoia: El Bruc, Calaf, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Els Hostalets de Pierola, La Llacuna, Sant Martí de Tous, Sant Martí de Sesgueioles, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Vilanova del Camí.

 

Detalls de la sortida:

  • L’entrada inclou: Bus + Dinar + Entrada a Port Aventura
  • Els Bus sortirà des de l’Estació d’Autobusos d’Igualada i retornarà en el mateix punt.
  • Els horaris es concretaran per correu electrònic als guanyadors del sorteig.
  • La sortida no és una activitat guiada, sinó que és una jornada lliure pels joves on els referents som un suport.

 

La selecció de participants es farà mitjançant un sorteig, per això cal haver emplenat el formulari que trobareu a continuació fins el dia 13 de novembre.

 

El sorteig es durà a terme en directe a través del compte d’Instagram (@oficinajove_anoia) el dimecres 14 de novembre a les 13h. Els guanyadors del sorteig que siguin menors d’edat caldrà que enviïn una autorització firmada abans del dia 16 de novembre al següent correu electrònic: anoia@oficinajove.cat i portar l’original el dia de la sortida.

Es pot participar al sorteig de dues maneres:

  • Inscripció al formulari de manera individual.
  • Inscripció en grup. Cal que cada jove empleni el formulari de manera individual indicant els noms de tots els membres del grup.

Per més informació o dubtes sobre l’activitat podeu consultar les bases que trobareu en el formulari d’inscripció o bé escriure a cpalet@anoiajove.cat o al 679 964 683

 


El Punt Jove de Castellolí ofereix suport les tardes dels dimecres per tramitar les beques d’estudis postobligatoris del curs 2018/19

Durant el mes de setembre el Punt Jove ubicat a l’Oficina de Turisme, ofereix suport a la tramitació de beques a estudis postobligatoris per a tots aquells estudiants que inicien o segueixen cursant els estudis el curs 2018 – 2019.

L’atenció es durà a terme els dimecres a la tarda de 17h a 19h amb la voluntat de que els joves i les seves famílies deixin tramitades les beques d’enguany.

Vull demanar beca. On em poden ajudar amb el tràmit?

Els i les estudiants i famílies interessades en sol·licitar beca o tenir més informació podeu contactar amb el departament de joventut de Castellolí, trucant o enviant un missatge de WhatsApp per demanar hora al número 679 964 683 o per correu electrònic a cpalet@anoiajove.cat (Carles Palet).

Qui pot demanar beca?

Estudiants de Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Estudiants de Cicle Formatiu de Grau Superior

Estudiants de Batxillerat

Estudiants universitaris i màsters

Estudiants de PFIs

Estudiants de cursos d’accés o curs pont a cicles formatius

Estudiants d’Escoles Oficials d’Idiomes

 


 

Vine a l’Espai Jove de Castellolí!

• Què pots fer? Quins serveis hi ha?

Dins l’Espai Jove pots fer moltes activitats, entre elles:
-Fer els deures i classes de repàs. Tindràs connexió a internet i ordinador!
-Participa a les activitats variades que oferim.
-Forma’t en diferents temàtiques.
-Organitza amb nosaltres activitats pel jovent i la gent del municipi.
-Assessora’t en la creació d’una entitat, com buscar subvencions, etc.
-Informa’t sobre les sortides acadèmiques, cursos, tallers, etc.
-Sol•licita informació sobre sexualitat, drogues, salut, etc.

• Qui pot venir?

Joves a partir de 11 a 30 anys.

• Quines activitats es poden organitzar?

-Formacions i cursos que t’interessin per ampliar el currículum.
-Sortides joves, com el Paintball, els Karts, Port Aventura, etc.
-Projectar conjuntament activitats per dinamitzar el municipi, com gimcanes, cuina, cinema, concursos, graffiti, etc. I moltes coses més!

• En quins horaris està obert?

Cada dimecres de 17h a 19h.

 

• A on?

A l’oficina d’informació, espai jove!

 

VINE, PROPOSA I PARTICIPA!