Instagram

  Quitxalla

  QUITXALLA CAIXETI

  Llar d’infants “LA QUITXALLA” de Castellolí

  Educació viva: ambients

  Horari: 7:45 – 17:00h. Servei de menjador

  93 808 47 54          llarcastelloli@animans.cat

   

  Vídeo: Benvinguts a La Quitxalla

  CALENDARI DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA LLAR D’INFANTS QUITXALLA 2021-2022

  La preinscripció i admissió d’infants a les escoles bressols públiques és competència dels ajuntaments, i per tant són els responsables d’establir el calendari oficial, que pot ser un de propi. En el cas de l’Ajuntament de Castellolí, no tenim cap de propi establert, per tant, el calendari és el següent:

  Per qualsevol de les opcions heu d’adjuntar:

  • Imprès de sol.licitud degudament emplenat
  • Fotocòpia dels DNI dels pares
  • Fotocòpìa del llibre de família
  • Fotocòpia de la Tarja Sanitària de l’infant
  • Tots aquells documents acreditatius dels criteris de prioritat marcats

  Avís: Les dates proposades del mes de juny i posteriors són provisionals i poden variar en funció de l’evolució de la pandèmia.

  • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 1 de juny de 2021
  • Presentació de reclamacions: del 2 al 8 de juny de 2021
  • Sorteig del número de desempat: entre el 9 i L’11 de juny de 2021
  • Llista ordenada definitiva: 15 de juny de 2021

  Matrícula

  • Alumnes preinscrits amb plaça assignada: del 16 al 22 de juny de 2021
  • Els alumnes ja matriculats en el curs anterior hauran de presentar la RENOVACIÓ DE PLAÇA

   

   

   

   

   

  PRESENTACIÓ:

  La Quitxalla és una llar d’infants rural molt familiar que acull a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys del poble de Castellolí i també dels nuclis i poblacions veïnes.
  És una llar propera i acollidora, on es creen contextos educatius rics que permeten als infants progressar en el descobriment i creixement personal i formar-se una imatge positiva d’ells mateixos.

  El contacte amb la natura, grups classe petits i el tracte proper amb les famílies són algunes dels punts forts que ens diferencien de les altres llar.

  PROJECTE EDUCATIU:

  Us convidem a descobrir la nova Quitxalla, un centre educatiu ple de petits ambients pensats per a que els infants puguin descobrir per ells mateixos les seves capacitats i necessitats, sempre acompanyats per les educadores però potenciant l’autonomia i la pròpia identitat. Un dia a dia on els infants puguin escollir el que els agrada, però sempre tenint en compte que l’ambient és també educador.

  AMBIENTS QUE FAN SENTIR, PENSAR I CRÉIXER

  La sala dels Somnis: on la creativitat no té límit (atelier i joc heurític).

  Ens deixarà volar la nostra imaginació i creativitat a través de l’art. El Joc heurístic, a través de material naturals i no estructurats en ajudarà a treballar la concentració i la coordinació.foto sala somnis

  La sala del Vull Ser: on podrem assemblar-nos als que estimem (joc simbòlic).

  Amb el joc simbòlic podrem jugar, descobrir i imitar els rols dels adults. Amb un racó detinat als nadons, per oferir-los un espai acollidor on desenvolupar les seves capacitats motrius.

  foto sala vull ser 1

  La sala de l’Energia: on descobrirem el moviment (psicomotricitat).

  Ens permetrà conèixer més a fons les nostres habilitats i capacitats motrius i potenciar el moviment com a mitjà d’expressió, comunicació i alliberament d’energia.

  foto sala energia 1

  La sala del Saber: on explorarem el món que ens envolta (experimentació).

  Amb la taula de llum, les pasteres d’experimentació, les projeccions i diferents propostes que convidin a la manipulació i creació. Els sentits es posaran en marxa per gaudir de les petites coses que ens envolten.

  sala del saber-1

  Els ambients són entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat, que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant.
  El docent passa a un segon terme. És l’encarregat de coordinar i preparar l’espai, estimular, observar i vetllar perquè les normes es respectin. Són els nens i les nenes són els protagonistes quan interactuen amb els materials, circulen pels espais i duen a terme les seves activitats.

  L’autonomia de les criatures també permet que l’adult pugui ser-hi quan algú ho necessita i pugui fer altres intervencions puntuals. Així podem respectar la diversitat de l’alumnat i podem atendre les situacions que es produeixen en aquests entorns tan rics. Al mateix temps, el docent adquireix un gran coneixement de cada infant ja que aquest plantejament facilita la interacció i permet la creació de vincles molt potents.
  Els ambients van evolucionant i modificant-se a mesura que el curs avança, sempre responent als interessos i necessitats dels alumnes. Per això, treballar per ambients requereix molta organització i una constant recerca de materials de qualitat.