El ple extraordinari del proppassat dijous 17 de novembre ha resultat substanciós

Dilluns, 21 de novembre de 2011

El passat dijous 17 de novembre es va celebrar un ple extraordinari que, entre altres punts, va aprovar les ordenances pel 2012 i l’asfaltatge del carrer constància

Ple Castellolí 17 novembre 2011

El ple extraordinari que es va celebrar el passat dijous 17 de novembre a Castellolí va resultar amb força intervencions i aprovacions destacades. En primer lloc, és fonamental destacar l’aprovació de l’arranjament del carrer constància, gràcies al suport que el grup ERC-ApC (Esquerra Alternativa pel Canvi) va donar a l’equip de govern. El punt en qüestió correspon a un canvi de destinació d’una subvenció de fons europeus que inicialment estava enfocada a l’arranjament dels camins rurals de la zona dels masets.

I és que aquest punt ja s’havia tractat (sense votació) en un ple anterior i els dos grups de l’oposició no van donar llur vot favorable (cal recordar que l’equip de govern compta amb dos regidors, mentre que els dos grups que fan oposició compten amb 2 i 3 regidors respectivament). CiU (Convergència i Unió) va traslladar la intenció de vot negatiu de manera inflexible atès que no veia la motivació de la proposta. Per la seva part, ERC-ApC va mostrar intenció d’abstenció argumentant que necessitava informació amb més detall per valorar la proposta; i a la vegada va demanar que se li fes arribar aquesta informació per poder estudiar un canvi d’intenció de vot. Amb aquests antecedents, i havent rebut la informació i estudiat els beneficis de la proposta, ERC-ApC hi ha donat suport i així es va poder aprovar aquesta modificació. Així que Castellolí pot celebrar que es faran aquestes obres, que ja s’han mostrat imprescindibles.

Un segon punt important que es va aprovar (amb l’abstenció dels dos grups de l’oposició) van ser les ordenances per l’exercici 2012. No hi ha canvis respecte a les ordenances de l’exercici anterior: s’han actualitzat les quanties al valor de l’IPC (suposa augments aproximats del 3% en els rebuts de l’aigua, IBI i vehicles, i escombraries, per tal de cobrir amb més mesura en un 5% aproximadament). També es va aprovar, com s’havia sol·licitat a l’Ajuntament en precs i preguntes en un ple anterior, el fraccionament dels impostos de l’IBI i escombraries domiciliats, de manera que es pagaran en dos terminis en comptes d’un sol termini anual.

Una altra aprovació destacada, i celebrada pel consistori, correspon a l’acceptació de l’ampliació de finançament pel departament d’educació. Cal remarcar que és una ampliació que atenua la important retallada del finançament per educació. Així, la demanda que l’equip de govern va fer al Departament d’Ensenyament mostrant la disconformitat amb la retallada en la subvenció rebuda ha estat sat