El “Clean Up Day” 2015 aconsegueix recollir gairebé una tona de residus

La trobada anual de l’ADF va ser el dissabte, dia 6 de juny a primera hora de la tarda, davant de l’ajuntament. Allà va ser el punt de sortida d’una tarda de neteja de l’entorn. Extreure residus de la natura, que gent incívica hi aboca, era el principal objectiu. Tot i que la participació va ser menor que la primera edició, la recollida va ser molt important.

Aquesta segona edició de l’European Clean Up Day va superar les expectatives pel que fa al volum de residus recollits, superant la xifra de l’any passat. Estimem un pes TOTAL aproximat de residus d’uns 910 quilos. Tot i que disposàvem enguany d’un nombre menor de voluntaris: 32, inclosos 8 menors d’edat.

A la finca de Can Soteras es va recollir la major part dels residus: grans volums de restes de mobles, sofàs, electrodomèstics, matalassos, i una pila important de restes de vehicles; tapisseries de l’interior, i altres … Aparentment sembla que es tracta d’abocaments sistemàtics d’algun taller o desguàs de vehicles.

Enguany, l’empresa FCC que gestiona la planta de transferència de residus de l’Espelt (Òdena) ens va obrir les seves instal·lacions, a petició del Josep Jorba del Departament de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Anoia, per poder-hi abocar tots els residus de Can Soteras que pesaven 760 quilos.

La resta de residus, sobre uns 150 quilos més, es van recollir per la zona del Polígon de Can Parera. Volem destacar que en un dels solars per edificar es va trobar un lavabo en perfectes condicions i que serà reutilitzat per algun local municipal. Aquests residus els van traslladar amb un remolc fins al punt de trobada, on es va fer la fotografia de tot el grup, al Coll del Bruc.

Després ens varem traslladar al Pla d’Artigues, un dels millors paratges de Castellolí, on varem poder compartir un bon berenar amb tots els qui ens van donar un cop de mà en la neteja del nostre territori.

Pila residus 2015

Pila de residus European Clean Up Day 2015

 

Aquesta és una acció de prevenció de residus a nivell europeu, una activitat de neteja de l’entorn per sensibilitzar el públic en temes de prevenció del Medi Ambient i fer visible la problemàtica dels residus. Enguany Castellolí amb aquesta acció de neteja també està dins de les més de 90 activitats programades a tot Catalunya per la Setmana del Voluntariat Ambiental, de la Xarxa de voluntariat ambiental de Catalunya.

 

Berenar al Pla d'Artigues

Finalment volem agrair enèrgicament la participació de tots els qui de manera voluntària (petits i grans) van col·laborar en aquesta segona edició de l’Europan Clean Up Day !

 

 Regidoria de Medi Ambient i ADF de Castellolí