Aprovat el projecte de millora de l’avinguda de la Unió

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 00:00

S’han incorporat al document final les quatre al·legacions fetes pels veïns

El projecte de millora de l’avinguda de la Unió de Castellolí ha quedat aprovat definitivament al Ple municipal d’aquest dimarts, 5 d’abril, després d’incorporar-hi les quatre al·legacions fetes per veïns del municipi. El projecte transformarà en zona de vianants el tram de l’avinguda que va des del bar La Brillante fins a Cal Tendre, amb l’objectiu de crear un espai cèntric al poble reduint el trànsit rodat, eliminant barreres arquitectòniques i convertint el carrer principal de Castellolí en un punt de trobada i espai de passeig dels veïns.

La voluntat del consistori és integrar la plaça del poble en el traçat de l'avinguda de la Unió, amb unes grades que permetran salvar el desnivell que hi ha ara entre el carrer de la Pau i la principal via del municipi; creant més zones verdes; i adequant un tram de plataforma única -de La Brillante a Cal Tendre- que donarà prioritat i més protecció als vianants. Pel que fa a la circulació, hi serà permesa en aquest tram en sentit únic (Lleida/Igualada), i es col·locaran unes pilones retràctils que permetran tallar el trànsit a demanda -quan hi hagi esdeveniments o comerços que ho requereixin-.

Després de dur a terme diverses reunions amb els veïns els darrers mesos per acabar de definir el projecte, el consistori ha decidit mantenir la majoria dels aparcaments: es permetrà estacionar a tota la via excepte davant dels guals i dels establiments de restauració -que guanyaran espai de terrassa- i al tram central de la plaça. Hi haurà una plaça per a persones amb minusvalidesa, una zona d’aparcament reservada en horari del consultori i la farmàcia, i també un nou punt de càrrega de vehicles elèctrics. A més, l’Ajuntament treballa per habilitar espais alternatius d’aparcament molt propers a l’avinguda.

Ara l’Ajuntament espera efectuar la licitació de les obres el més aviat possible, amb l’objectiu que es puguin iniciar el juny i finalitzar el desembre d’aquest any.

Darrera actualització: 12.04.2022 | 09:49