Castellolí rep la certificació Biosphere com a destinació turística sostenible

Dijous, 20 d’abril de 2023

L'Ajuntament l'obté per primera vegada i acredita el compromís del municipi per apostar per un model de turisme responsable i ambientalment sostenible

L’Ajuntament de Castellolí ha obtingut per primera vegada el reconeixement Biosphere Destination atorgat per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), organisme vinculat a la UNESCO, soci de l’Organització Mundial del Turisme i del global Sustainable Tourism Coincil. Aquest certificat acredita oficialment el compromís del municipi amb la sostenibilitat turística i reconeix que treballa per complir els criteris, indicadors i bones pràctiques que garanteixen que és una destinació turística preocupada pel medi ambient i la sostenibilitat.

La distinció Compromís de Sostenibilitat Biosphere és un programa a escala mundial de qualitat i sostenibilitat turística que aposta per un model de turisme responsable i ambientalment sostenible i l’adhesió a aquest compromís implica assumir els principis de gestió sostenible, desenvolupament econòmic i social, conservació i millora del patrimoni cultural, conservació ambiental, qualitat i seguretat i implicació del visitant.

El consistori valora molt positivament l’assoliment de la màxima certificació mediambiental “amb l’adquisició d’aquest distintiu Castellolí avança en els pilars de la política turística i de sostenibilitat ambiental i s’atansa als objectius del desenvolupament sostenible d’acord amb l’agenda 2020-2030, aprovada per les Nacions Unides”. Des de l'Ajuntament també asseguren que s'està treballant per l'estalvi energètic del municipi i elaborant nous projectes en aquest àmbit i ha destacat accions com “el canvi de l’enllumenat de les urbanitzacions d’Els Pinyarets i Ca N’Alsina a llums leds, les millores en aïllaments tèrmics i la instal·lació de plaques fotovoltaiques de diferents equipaments”.

El treball per aconseguir el reconeixement Biosphere Destination s’ha fet de manera coordinada amb el Consell Comarcal de l’Anoia, Anoia Turisme, dins la marca “Paisatges Barcelona” i amb el suport de la Diputació de Barcelona (DIBA). Aquesta darrera ha estat pionera a promoure, a través del seu programa “Compromís per a la Sostenibilitat”, les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i el seu reconeixement a través d’un distintiu, pel desenvolupament del turisme sostenible des d’una perspectiva integral i el treball col·lectiu.

Darrera actualització: 16.05.2023 | 12:47