L’escola incrementa les classes de teatre dins l’horari lectiu

Dijous, 14 de setembre de 2023

L’escola Les Passeres de Castellolí és la primera escola que ha inclòs el teatre dins l’horari lectiu i ho va fer el curs passat. L’escola, que compta amb 58 alumnes de fins a 6è de primària, treballa per projectes i la direcció de l’escola, amb el suport de l’Agrupació de Famílies (AFA) i de l’Ajuntament de Castellolí, va decidir incorporar el teatre dins les aules. Després d’un curs de rodatge i veure l’èxit de la iniciativa, han decidit ampliar la formació.

Els infants i joves del municipi van rebre classes de teatre, més enllà de les assignatures i temaris obligatoris. Els més petits feien una hora a la setmana, i l’alumnat de cicle mitjà i cicle superior una hora i mitja durant una tarda a la setmana. Els infants d’educació infantil també van rebre aquestes classes, però ho feien quinzenalment i, ara, se’ls faran 45 minuts a la setmana, mentre que als de cicle inicial se’ls han allargat mitja hora aquestes classes. La directora de l’escola, Eva Bernardas, destaca que el teatre aportarà múltiples avantatges a l’alumnat: “tots els infants tindran l’oportunitat de gaudir aprenent la projecció de la veu, el llenguatge, la memòria, l’empatia en posar-se en altres personatges, la imaginació i la creativitat, entre d’altres”.

La professora que imparteix les classes és la Maria Berenguer i està acompanyada pel tutor o tutora del grup a l’aula. Tan ella com la directora de l’escola de Castellolí creuen que el teatre és una bona estratègia educativa, ja que permet fer una personalització dels aprenentatges per l’infant o jove i també és una art que ajuda a trencar amb esquemes i estereotips inculcats per la societat.

La proposta compta amb el suport de l’Ajuntament, des del qual s’ha donat des del primer moment un suport total a la proposta i n’assumeix tot el cost. El consistori fa una inversió anual de més de 10.000€ per aquesta millora i especialització de l’escola.

A banda de les classes de teatre dins l’horari lectiu, l’escola castellolinenca també compta, des de fa sis anys, amb una auxiliar de conversa, la Fiona Williamson, que tres dies a la setmana parla amb el seu anglès natiu amb l’alumnat, acompanyada del professorat d’anglès. Fins el curs 2021-2022, el cost d’aquest servei l’assumia l’AFA de l’escola, però a partir del curs passat n’assumeix la despesa l’Ajuntament. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Glòria Saiz, i tot l’equip de govern valoren molt positivament aquestes inversions en la professora d’anglès i tècnica en educació teatral “es tracta d’una inversió molt important perquè poder comptar amb professionals extres amplia els coneixements dels nostres infants i joves”.

Com cada any, l’Ajuntament de Castellolí continua apostant per la inversió en l’educació donant suport logístic, d’equipament i manteniment. Saiz destaca que “s’està apostant i invertint en l’educació, el creixement i els valors dels nostres infants”.

 

Darrera actualització: 28.11.2023 | 11:57