Més d’un miler de persones participen aquest dimecres en la Tuga Trail

Dilluns, 29 d’abril de 2024
La cursa, que ja arriba a la seva 14a edició, compta amb 120 persones voluntàries i donarà el tret de sortida a la Festa Major que s’allargarà fins al 12 de maig amb una trentena d’actes.
Castellolí celebra la seva Festa Major de l’1 al 12 de maig, però, com ja és habitual, la primera activitat que enceta les festes és la Tuga Trail. Enguany l’esdeveniment compta amb la inscripció de 1.200 persones que participaran en les diferents proves que ofereix la cursa. A més dels 1.200 corredors i caminants, la Tuga Trail comptarà amb 120 voluntaris que seran els encarregats dels avituallaments i també els que prepararan les famoses croquetes que esperaran als corredors al camp base. 

La cursa de muntanya compta amb dues proves competitives: la Tuga Trail (19,3km) i la Tuga Half (10,5km). A més, ja fa uns anys que l’organització va incorporar la modalitat de la Tuga Walk que consta d’un recorregut de 10,5km, però que es fa caminant. 

La Tuga Trail és una cursa de muntanya i caminada popular de la comarca de l’Anoia i és organitzada per Tuga Active Wear, la Secció de Curses de Muntanya del Club Excursionista UECANOIA i l’Ajuntament de Castellolí i amb aquesta ja acumularà catorze edicions.


Castellolí celebra la Festa Major fins al 12 de maig

El municipi ja fa dies que escalfa motors per a una nova edició de la seva festa grossa que viurà aquestes properes setmanes. La Tuga Trail és l’acte inicial, però el consistori ha organitzat prop d’una trentena d’activitats més preparades perquè veïns i veïnes de totes les edats puguin gaudir-ne. 

Entre els actes hi ha organitzats concerts, una sortida a la Sagrada Família de Barcelona, botifarrada popular, espectacles, cercavila, jocs tradicionals, balls, correfoc, i activitats esportives com un circuit d’aventura, un campionat de ping-pong, una cursa de 2h de resistència BTT o el mític partit entre casats/des i solters/es. Un dels actes més destacats és l’arrossada popular que se celebra el proper dissabte 11 de maig.

El divendres 10 de maig al vespre tindrà lloc el pregó de Festa Major al balcó de l’Ajuntament, que anirà a càrrec del grup local ‘Carinyo Malo’ i, tot seguit es farà un sopar al carrer. Com ja és tradició, en cada festa major s’inclou dins del programa de festes un homenatge a aquelles persones que han format part de la història de Castellolí i enguany l’homenatjada és la veïna Concepció Pelegrí. 

Dins dels actes de Festa Major, també s’han programat quatre exposicions: ‘Olis’, de la pintora Josefina Jové; ‘Aquarel·les, del pintor Miquel Fortuny; ‘Restaulí Restaura’, del grup de restauració de mobles i ‘Patchwork’. Totes elles s’inauguraran el dijous 9 de maig a les 20h i es podran visitar el dissabte 11 de maig d’11 a 13h i de 18 a 20h a La Cooperativa. 

Podeu trobar el programa complet de la Festa Major, així com formalitzar les inscripcions i reserves de tiquets dels actes aquí. 

 

Darrera actualització: 10.05.2024 | 13:29