Primers passos per convertir la urbanització dels Pinyerets en zona de zero emissions

Divendres, 20 de maig de 2022

S'estudia instal·lar plaques fotovoltaiques als habitatges i també es projecta col·locar-ne a la coberta de les pistes de pàdel

La urbanització dels Pinyerets de Castellolí podria convertir-se aviat en zona de zero emissions, si tira endavant el projecte que hi ha sobre la taula per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges d’aquesta urbanització. L’Ajuntament també estudiar col·locar plaques solars a la coberta de les pistes de pàdel per al mateix autoconsum de l’equipament.

Aquest dimecres s’ha fet, a proposta d’uns veïns dels Pinyerets, una primera reunió entre les famílies interessades (una quinzena) i My Solar Energy, promotora del  programa Urbanització Zero Emissions. L'objectiu és promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques en conjunt per aconseguir millor preu en els materials (placa i acumuladors).

De moment, els interessats poden demanar l’estudi gratuït de casa seva per concretar les necessitats energètiques de cada habitatge. Si es decideixen a tirar endavant la instal·lació, la companyia també els assessorarà en matèria de subvencions. Al mateix temps gaudiran de millors condicions econòmiques de finançament, tot i que la contractació de l’instal·lador va a part.

Pel que fa als beneficis fiscals que promou l’Ajuntament de Castellolí en matèria de renovables, són bonificacions en impostos municipals: la bonificació d’un 95% de l'ICIO (per la llicència d'obres) i un 40% de l'IBI durant quatre anys (amb un topall màxim anual de 300 euros). En ambdós casos s’ha de sol·licitar la bonificació, i es comprovarà la instal·lació.

El projecte, que encara està en una fase molt inicial, inclou la possibilitat d’instal·lar plaques solars a la coberta de les pistes de pàdel per generar energia per al mateix autoconsum de l’equipament esportiu i l'excedent podria revertir a tota la urbanització dels Pinyerets amb un repartiment just, segons els impulsors, a concretar de conformitat amb l'estudi i projecte executiu que s'aprovi. Aquest projecte municipal requerirà la concessió prèvia de la línia de subvenció corresponent que s’està treballant.

Darrera actualització: 23.05.2022 | 15:47