S'inicien les actuacions de restauració i de neteja de l'espai fluvial de la riera

Dimecres, 15 de febrer de 2023

Les actuacions se centralitzaran en el tram del nucli urbà, començant l'obra abans del pont de Can Tardà i fins a arribar a l'antiga font del Poble.

Aquest mes de febrer, l’Ajuntament ha posat en marxa el projecte de restauració i neteja de l’espai fluvial de la riera per aconseguir la seguretat hidràulica al temps que es millora l’estructura paisatgística de la zona.

Les actuacions se centralitzaran en el tram del nucli urbà, començant l'obra abans del pont de Can Tardà i fins a arribar a l'antiga font del Poble. Les actuacions previstes son el desbrossament i recuperació de la funcionalitat hidràulica de desguàs donant millor pas a l'aigua en els trams on hi ha els diferents ponts i eliminar canyissar al·lòcton, emprant diferents tècniques. Per garantir l'estabilitat dels diferents talussos, s'executarà parcialment en alguns espais i també es farà plantació d'arbrat i arbustos de ribera al voltant de l'antiga font del Poble, fent-lo més frondós i acollidor recuperant així una zona d'estada per a usos d'oci i socials per a la població.

La regidora de Medi Ambient, Turisme, Obres i Serveis Municipals, Teresa Guixà Seuba, explica que es preveuen poques afectacions en el trànsit, “però poden haver-hi talls puntuals de circulació, tant en el Camí de Can Tardà, la Ronda de la Font o en el Passeig de la Riera”. Està previst que aquests treballs durin entre dues o tres setmanes. Guixà vol donar les gràcies per endavant als veïns i veïnes per la paciència i comprensió per les molèsties que us puguin ocasionar. 

Aquest projecte està finançat per la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dins la línia d’ajuts adreçades a l'execució d'actuacions de “manteniment i conservació de lleres públiques en trams urbans els anys 2022 i 2023”.

Darrera actualització: 14.02.2023 | 18:34