Un gran mural amb fotos de totes les veïnes per commemorar el 8M a Castellolí

Dilluns, 27 de febrer de 2023

L’Ajuntament, conjuntament amb la MICOD, també ha programat un concert, un espectacle de teatre improvisat i una bicicletada feminista

Castellolí se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, amb diverses propostes que s’han organitzat per reivindicar els drets i llibertats de les dones i posar en valor la lluita feminista, així com sensibilitzar i conscienciar la ciutadania perquè no hi hagi retrocessos en aquesta lluita. Com a novetat, enguany l’Ajuntament ha engegat una nova iniciativa. Sota el títol No som princeses, som guerreres!, es construirà un gran mural amb fotos de totes les dones castellolinenques. Per fer-ho, el consistori ha demanat a totes les veïnes que els fessin arribar la seva fotografia. El mural, que s’exposarà el proper dissabte 4 de març, es podrà veure durant quinze dies davant de l’Ajuntament.

Com ja és habitual, la façana del consistori s’il·luminarà de lila i també es penjarà la pancarta al balcó. També s’ha programat un concert, un espectacle de teatre i una bicicletada al voltant del dia 8 de març. El diumenge 5 de març, el grup Onniria Duo farà un concert “Música per una societat lliure de violència de gènere”. Una proposta per sensibilitzar i prevenir les conductes violentes i prendre consciència de la importància de la seva erradicació. L’acte tindrà lloc a les 12h de matí a La Brillante, i abans es llegirà el manifest.

El dissabte 11 de març tindrà lloc la bicicletada feminista. El punt de sortida serà a les 9h del matí davant de l’Ajuntament i l’esdeveniment comptarà amb esmorzar gratuït per a les participants. Per aquesta activitat cal fer una inscripció prèvia a la web de l’Ajuntament abans del dia 9 de març. La sortida s’ha organitzat amb la col·laboració de l’entitat castellolinenca Salta Marges. 

Pel que fa a l’espectacle de teatre “Amb 4 ovaris” serà el diumenge 12 de març, a les 6 de la tarda a La Brillante. L’espectacle anirà a càrrec de la companyia 2x2 Impro i és una invitació a riure del que és tabú i al mateix temps conèixer i anomenar millor l’anatomia sexual femenina. La Momo (Montserrat Gil) i la Tana (Sonia Nardone) utilitzen una escenografia trencadora amb un sistema reproductor format per una vulva gegant, amb el seu clítoris i ovaris i pretenen riure’s de la vida, improvisant juntament amb el públic escenes amb un humor agut, valent i elegant. Dins d’un fil conductor amb diàlegs íntims entre dues dones, “Amb 4 ovaris” normalitza la sexualitat femenina sense ser vulgar amb un espectacle improvisat creant atmosferes i situacions inesperades en les històries. L’espectacle és de la productora Dona Cançó, que impulsa dones artistes amb l’objectiu d’incidir en la transformació social i en l’empoderament de la dona.

La regidora d’Igualtat de Castellolí, Carla Peña i Pelegrí, destaca que aquest any s’ha preparat un programa més complet: ’’hem intentat que hi hagi actes molt diversos perquè totes les castellolinenques s’hi sentin representades i tinguin ganes de participar, des de les més joves fins a les més grans’’. La regidora també ha destacat que, tot i voler que aquests actes siguin punts de trobada per a dones, també van destinats als homes de Castellolí: ‘’són actes oberts i van destinats a tota la població, volem que els homes també hi participin perquè, al final, estem reivindicant una millora per a tota la societat’’.

Aquests actes estan organitzats per l’Ajuntament de Castellolí i la Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 22.02.2023 | 16:34