Instagram

  Municipi

  Castellolí pertany a la comarca d’Anoia. L’accés al municipi és per la Autovia A2, des de llevant, direcció Barcelona – Lleida, s’ha d’agafar la sortida  563 ó la 562 que es troben passada la sortida del túnel del Bruc, i si s’arriba des de ponent, direcció Lleida – Barcelona la sortida a agafar es la número  562 que es troba a  8 km després d’Igualada.

  Apunt històric

  El terme està documentat des de l’any 961 i el seu castell des del 1003, quan fou atacat pels sarraïns. En aquella època es coneixia com Castel Hodelino, o Castell d’Aulí, d’on deriva el nom de Castellolí. El Castell d’Aulí fou destruït el 1004 en l’expedició d’Abd al-Malik al-Muzaffar, i en la seva defensa morí el noble Audesind. Durant el segle XII el castell va pertànyer a la família Bell-lloc i els Jorba, i finalment als Cardona, que en van conservar el domini fins al segle XIX. El domini directe va ser exercit per la nissaga dels Castellolí en els segles XII i XIV. (Informació extreta de Wikipèdia)

  Castellolí en xifres

  A través dels següents enllaços podeu accedir a diversos informes socioeconòmics i estadistics de Castellolí generats i actualitzats per diverses institucions de Catalunya: