Llar d'Infants Quitxalla

Educació viva: ambients

PRESENTACIÓ:

La Quitxalla és una llar d’infants rural molt familiar que acull a nens i nenes de 4 mesos a 3 anys del poble de Castellolí i també dels nuclis i poblacions veïnes.
És una llar propera i acollidora, on es creen contextos educatius rics que permeten als infants progressar en el descobriment i creixement personal i formar-se una imatge positiva d’ells mateixos.

El contacte amb la natura, grups classe petits i el tracte proper amb les famílies són algunes dels punts forts que ens diferencien de les altres llar.

PROJECTE EDUCATIU:

Us convidem a descobrir la nova Quitxalla, un centre educatiu ple de petits ambients pensats per a que els infants puguin descobrir per ells mateixos les seves capacitats i necessitats, sempre acompanyats per les educadores però potenciant l’autonomia i la pròpia identitat. Un dia a dia on els infants puguin escollir el que els agrada, però sempre tenint en compte que l’ambient és també educador.

AMBIENTS QUE FAN SENTIR, PENSAR I CRÉIXER

La sala dels Somnis: on la creativitat no té límit (atelier i joc heurític).

  • Ens deixarà volar la nostra imaginació i creativitat a través de l’art. El Joc heurístic, a través de material naturals i no estructurats en ajudarà a treballar la concentració i la coordinació.

La sala del Vull Ser: on podrem assemblar-nos als que estimem (joc simbòlic).

  • Amb el joc simbòlic podrem jugar, descobrir i imitar els rols dels adults. Amb un racó detinat als nadons, per oferir-los un espai acollidor on desenvolupar les seves capacitats motrius.

La sala de l’Energia: on descobrirem el moviment (psicomotricitat).

  • Ens permetrà conèixer més a fons les nostres habilitats i capacitats motrius i potenciar el moviment com a mitjà d’expressió, comunicació i alliberament d’energia.

La sala del Saber: on explorarem el món que ens envolta (experimentació).

  • Amb la taula de llum, les pasteres d’experimentació, les projeccions i diferents propostes que convidin a la manipulació i creació. Els sentits es posaran en marxa per gaudir de les petites coses que ens envolten.

Els ambients són entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat, que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant.
El docent passa a un segon terme. És l’encarregat de coordinar i preparar l’espai, estimular, observar i vetllar perquè les normes es respectin. Són els nens i les nenes són els protagonistes quan interactuen amb els materials, circulen pels espais i duen a terme les seves activitats.

L’autonomia de les criatures també permet que l’adult pugui ser-hi quan algú ho necessita i pugui fer altres intervencions puntuals. Així podem respectar la diversitat de l’alumnat i podem atendre les situacions que es produeixen en aquests entorns tan rics. Al mateix temps, el docent adquireix un gran coneixement de cada infant ja que aquest plantejament facilita la interacció i permet la creació de vincles molt potents.
Els ambients van evolucionant i modificant-se a mesura que el curs avança, sempre responent als interessos i necessitats dels alumnes. Per això, treballar per ambients requereix molta organització i una constant recerca de materials de qualitat.

 

c/ Escoles s/n - 08719 Castellolí - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Directora: Raquel Font
Telèfon: 93 808 47 54
Adreça electrònica: a8067843@xtec.cat
Lloc web: www.laquitxalla.wixsite.com/blog
Horari:  
De 7:45h – 17:00h.
Servei de menjador
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.12.2022 | 11:31