Comunicació de dades al Registre general d'animals de companyia

La persona propietària o posseïdora d'un gos, gat o fura, ha de comunicar-ne les dades a l'ajuntament del municipi on resideix l'animal o a la Secció de Protecció d'Animals de Companyia. El termini per a fer-ho és:

 1. de tres mesos des del naixement de l'animal, o
 2. de 30 dies des de:
  • la data d'adquisició (compra, adopció, donació o llegat),
  • la data del canvi de residència,
  • la mort de l'animal, o
  • la modificació d'altres dades incloses en el cens

Les persones que tenen animals de companyia d'identificació obligatòria han de censar-los i mantenir actualitzades les dades a l'ajuntament del municipi on resideixin habitualment els animals.

Abans de la inscripció en el cens municipal, un professional veterinari col·legiat ha d'haver identificat l'animal amb un microxip i ha de comunicar les dades d'identificació al Registre.
No tenir identificat ni inscrit un animal de companyia d'identificació obligatòria al Registre són infraccions que es poden sancionar amb multes de fins a 400 euros.

Per tal d'acomplir amb aquestes obligacions, cal tenir en compte dues situacions:
• Si l'animal no duu identificació, la persona propietària/posseïdora ha de portar-lo al veterinari per a identificar-lo. El professional veterinari li lliura el document acreditatiu de la identificació amb el qual, la persona propietària/posseïdora s'ha de dirigir a l'ajuntament on resideix l'animal per formalitzar el cens. El personal veterinari comunica les dades al Registre.
• Si l'animal duu identificació, la persona propietària/posseïdora s'ha de dirigir a l'ajuntament del municipi on resideix habitualment l'animal, o bé a la Secció de Protecció dels Animals de Companyia amb el document de comunicació de dades i la documentació acreditativa que correspongui

Quin cost té:

Gratuït

Qui pot sol·licitar-ho:

Qualsevol persona propietària/posseïdora d'un animal de compañía, si l'animal ja duu identificació.
Si el vostre animal no duu identificació la persona propietària/posseïdora ha de portar-lo al veterinari per identificar-lo.

Cal aportar:

Canals de tramitació:

 • Presencial

  A les oficines de l’ajuntament en horari d’atenció al públic : De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00. Tardes de dimarts a dijous fins les 18h. Del 15 de juny al 15 de setembre, de 9:00 a 14:00 h.

Oficina d'atenció a la ciutadania (OAC)

Avinguda de la Unió, 60 - 08719 Castellolí - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 084 000
Adreça electrònica: castelloli@diba.cat
Horari:  
dilluns, dimecres i divendres de 8.30 a 14 h;
dimarts i dijous de 8.30 a 18 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 24.03.2022 | 13:24